Får derbykungarna jubla ikväll igen?

Två derbyn - två supersegrar. Nu väntar nästa derbybatalj. "De gillar inte det fysiska spelet. Det är klart att vi ska utnyttja det", säger Kenny Lundgren inför matchen mot Smedby.

MAI har fått jubla två gånger om i derbyna mot Motala den här säsongen. Nu är det derbydags igen när man tar emot Smedby. Vi sänder matchen på sajten.

MAI har fått jubla två gånger om i derbyna mot Motala den här säsongen. Nu är det derbydags igen när man tar emot Smedby. Vi sänder matchen på sajten.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2021-08-25 09:30

Ni som har hängt med i livesändningarna här på sajten har fått se MAI besegra Motala i två riktigt dramatiska holmgångar. I Motala blev det 3-2 och på Vifolkavallen förra helgen blev siffrorna 2-1 efter ännu en vändning mot "storebror" från Motala.

Lägg där till ett högdramatiskt möte i Svenska cupen mot Örgryte (förlust på övertid efter att göteborgarna kvitterat sent), så kan man lätt säga att MAI:s säsong går på högvarv just nu.

Ikväll sänder vi derbyt mot Smedby från Norrköping. Kikar man i tabellen så ser man att mycket står på spel. Båda lagen ligger just ovanför nedflyttningsstrecket. Dessutom skiljer bara två poäng mellan de båda östgötalagen.

Färskt i minne finns även rivaliteten som byggts upp under åren då lagen tampats med varandra om den där platsen i division två. En plats som alltså både MAI och Smedby tog inför årets säsong.

– Vi har haft en liten rivalitet genom åren. Vi vet att de inte gillar det fysiska spelet. Det är något vi är duktiga på så självklart ska vi utnyttja det. Vi ska vara kompakta och jobbiga att möta, säger tränaren Kenny Lundgren.

Lundgren får klara sig utan sin vapendragare Daniel Friberg till den här matchen. Friberg vidareutbildar sig inom fotbollen på Bosön. Och senast Kenny var själv på bänken gick det ju bra. 

Det var då den ena av derbysegrarna bärgades när Friberg var avstängd.

– Haha, ja exakt. Nej, men det är inga konstigheter egentligen. Danne och jag pratar alltid ihop oss och ser till att laget är väl förberett inför varje match. Vi pratar alltid mycket under själva matchen så lite tappar man nu men det spelar ingen större roll att han inte är med på matchdagen. 

Vem ska du bolla idéer vid sidlinjen nu?

– Mig själv, haha. Nej, men hela teamet är involverat under matchen. Jag kan bolla tankar med vår målvaktstränare (Richard Hedlund) eller fystränare (Cim Nilsson). 

En annan som saknas i MAI är viktige Jesper Beurling som är avstängd. Positivt för MAI:s del är att nyförvärvet Fabrice Junus är spelklar lagom till derbyt.

Fortsätter MAI att knäppa länets fotbollsklubbar på näsan? På onsdag kväll får vi svaret.

Kenny Lundgren får klara sig utan vapendragaren Daniel Friberg i kvällens derby mot Smedby. En match som vi sänder på sajten med start 19.25.
Kenny Lundgren får klara sig utan vapendragaren Daniel Friberg i kvällens derby mot Smedby. En match som vi sänder på sajten med start 19.25.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!