Fem punkter efter ny förlust: ÅFF måste värva i sommar

Här är våra punkter efter nya ÅFF-förlusten mot Falkenberg på Kopparvallen.

ÅFF-målvakten Linus Dahlgren blev skadad.

ÅFF-målvakten Linus Dahlgren blev skadad.

Foto: Peter Calén

Fotboll2022-06-04 17:54

x Träffade ÅFF-ikonen Mats Karlsson före avspark. "Hur mår du?". Sa jag. "Som man gör när vi har sex poäng". Sa han.

x Skadeläget har ställt till det för en redan från början tunn och inte tillräckligt slagkraftig trupp. Finns några pengar kvar i plånboken är svårt att se någon annan lösning än att det måste värvas för att förstärka i sommar. Tabellen ljuger inte och fortsätter det så här är det uppenbar risk för degradering. Nu blev dessutom ytterligare en målvakt skadad när Linus Dahlgren tvingades utgå efter paus.

x En 18-åring (Viktor Djupmark) och tre 19-åringar (Hamse Drie, Albin Bergström och Liam Andersson) från start i ÅFF-elvan på grund av utsatta skadeläget. Absolut ingen skugga ska falla över juniorerna, men det blir för mycket ungt på en och samma gång. Inte minst för deras egen skull.

x Några matcher kvar av vårsäsongen och räkna med att Henrik Gustavsson blir kvar som interimtränare våren ut. Minst.

x Fyrtornet Passi Prudence flyttades upp i anfallet och spelade där i en halvlek. Då borde förstås ÅFF ha lyft in en hel del bollar i straffområdet för att utnyttja hans (och för all del även forwardskollegan Liam Anderssons) längd. Men inläggen och attackerna var lätt räknade. Första skottet på mål kom efter en timme, var inte det minsta farligt och ÅFF blev mållöst. Igen. De avslutande 45 minuterna var rent av usla.

Adrian Petersson.
Adrian Petersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!