Förlust för Boren i seriepremiären

Det blev förlust för Borens IK:s herrar i premiären av division 3 under lördagseftermiddagen. Norrköpingslaget Eneby BK vann med 0-2 nere på Borens IP.

Det var varmt under matchen och domaren blåste av för vätskepaus i både första och andra halvlek. Men vädret var ingenting som Borentränaren Aso Khawari ville lägga något fokus på.

Det var varmt under matchen och domaren blåste av för vätskepaus i både första och andra halvlek. Men vädret var ingenting som Borentränaren Aso Khawari ville lägga något fokus på.

Foto: Andreas Ekström

Fotboll2021-06-05 17:35

– Vi får åka hem och gräma ner oss nu. Sedan handlar det om att vinna nästa match, säger Borens tränare Aso Khawari.

Boren inledde matchen intensivast och satte press på Eneby BK från start. Men Norrköpingslaget försvarade sig och Boren hade svårt att skapa några farliga målchanser. Första halvlekens hetaste chans kom när för Borenkaptenen Adnan Zekic klackade bollen över mål, i en rörelse som påminde om Zlatan Ibrahimovics klackmål mot Italien i EM 2004. 

– Enda skillnaden var att Zlatans gick i mål, det gjorde inte min. Gällande matchen är det tungt, all heder till dem, de gör det bra. De ligger bra i positionerna. Men det känns tungt just nu, säger Adnan Zekic. 

I slutsekunderna av den första halvleken fick Eneby en frispark strax utanför straffområdet och Goran Hadziahmetovic slog in den i mål. 

– Det var en ganska chansfattig match totalt sett. Deras mål som kom på en ganska billig frispark egentligen i slutet av den första halvleken. Det ändrar på matchen ganska rejält och de stänger centralt helt och hållet. Vi lyckades inte ta oss in bakom deras mittfält så som vi vill, säger Aso Khawari. 

I den andra halvleken jagade Boren kvittering men lyckades inte att skapa några riktigt farliga chanser. Eneby stod rätt och gjorde det svårt för hemmalaget. För att förändra matchbilden gjorde Aso Khawari fler byten, bland annat byttes Daniel Hermelin, som nyligen skolats om till mittback, som anfallare. I slutet av matchen fick Eneby en kontring som man förvaltade väl och Emmanuel Jesse Nyanfor fastställde slutresultatet till 0-2. 

– Sista kvarten slår vi mest långbollar känns det som, där vi chansar ganska rejält och där är Enebys mittbackar starka. Sedan tycker jag att vi inte föll ur ramen när det kommer till försvarsspelet som man kan göra och få massa omställningar mot sig. Utan de fick en omställning och då gjorde de mål, säger Borentränaren. 

Nästa lördag är det dags för match igen då väntar Söderköping IK på bortaplan. 

– De är nykomlingar, jag tror att det är ett ganska homogent lag. Jag har inte sett dem på mer än ett år, jag kan inte säga så mycket om dem. Men det vi behöver göra är att ha en högre rörelse i passningsspelet och anfallsspelet, ett högre tempo helt enkelt. Det borde vi haft i dag, stundtals gick det lite för långsamt, säger Aso Khawari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!