Förra LFC-profilen stannar i Chelsea

Mjölbytjejen och förra LFC-spelaren Jonna Andersson förlänger kontraktet med Chelsea. "Det är full fokus på att vinna titlar och det gillar jag", säger hon.

Jonna Andersson.

Jonna Andersson.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2019-11-22 13:07

När Sporten når landslagsförsvararen per telefon är hon just hemkommen till lägenheten i Cobham, strax utanför London. Efter SM-guldet 2017 lämnade hon Linköping och damallsvenskan för spel i engelska storklubben – och nu är det klart att hon blir kvar i ytterligare två och ett halvt år.

På fredagen bekräftades det nya avtalet till våren 2022.

– Det känns jättebra. Jag är stolt och glad. Det har funnits en dialog under en tid, men du vill att allt ska kännas rätt och det gör det verkligen. Klubben ville förlänga redan nu och till slut var det ett ganska enkelt val.

– Det är full fokus på att vinna titlar och att ta oss tillbaka till Champions league. Det gillar jag, säger Jonna Andersson.

Chelsea leder just nu ligan och är obesegrat efter sex omgångar. 26-åringen har blivit mycket uppskattad i Londonklubben och har tagit en ordinarie tröja, oftast som ytterback till vänster.

– I den här världen och i den här åldern som jag är i är det extremt viktigt att få mycket speltid och det får jag verkligen här. Jag känner att jag blivit bättre som spelare och starkare som person. Jag är trygg, men vill också våga att utmana mig mer och mer.

Är det sista kontraktet utomlands?

– Inte så att jag är jättegammal när det går ut, men då har jag ändå varit här i fyra och ett halvt år. Jag ber att få återkomma till den frågan. Det är för tidigt att säga nu.

Höstsäsongen avslutas 15 december och sedan väntar lite ledighet och julfirande med nära och kära på östgötsk mark.

Karta: London
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!