Förre LFC-tränaren om norska EM-truppen: Bra kvalitet

Norge siktar på EM-medalj i sommar. Förbundskapten och förre LFC-tränaren Martin Sjögren gör det med anfallsstjärnan Ada Hegerberg. "Kvaliteten i truppen är den bästa vi har haft på länge", säger han.

Norges anfallsstjärna Ada Hegerberg. Arkivbild.

Norges anfallsstjärna Ada Hegerberg. Arkivbild.

Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Fotboll2022-06-07 11:57

Ada Hegerberg anklagade såväl landslagsledning som förbund för att använda sig av härskartekniker.

Vilket innebar att 26-åringen bojkottade spel för Norge 2017.

Efter fem år var Lyons anfallsstjärna tillbaka – och hon gjorde comeback med besked: hattrick i 5–1-segern mot Kosovo i VM-kvalet i april.

Stjärnan var givetvis given när Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren tog ut truppen till sommarens mästerskap. Desto svårare lär uttagningen ha varit kring målvakterna. Då förstavalet Cecilie Fiskerstrand är korsbandsskadad valde Sjögren att ta ut en orutinerad trio: Guro Pettersen, Vålerenga, Sunniva Skoglund, Stabæk, och Aurora Mikalsen, Brann.

I truppen finns också Arsenals Frida Maanum och Rosenborgs Synne Skinnes Hansen. Båda spelade i Linköping FC förra säsongen, men lämnade under sommaruppehållet.

”Vi har en bra balans i truppen. Vi har fortfarande några ganska unga spelare som inte har mästerskapserfarenhet på seniornivå, samtidigt som många i kärnan från VM 2019 fortfarande är med”, säger Martin Sjögren till förbundets webbplats.

”Dessutom har vi en av världens bästa anfallare i Ada Hegerberg.”
Norge inleder EM-slutspelet mot Nordirland den 7 juli och möter sedan England och Österrike i gruppspelet.
– Vi har satt upp ett tufft mål, ett ambitiöst mål om medalj, säger Sjögren enligt nyhetsbyrån NTB. (TT-NTB)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!