Fotbollssvepet: Tränarhyllning och klackmål

Den lokala fotbollshelgen bjöd som vanligt på mycket gott och blandat. Här är ett urval av de bästa rubrikerna.

Nils Lindsten stod för ett av helgens snyggaste mål.

Nils Lindsten stod för ett av helgens snyggaste mål.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2023-08-13 19:09

KLACKMÅLET

BK Ljungsbro är fortsatt stekheta i division 3-fotbollen, och vann med 2–0 mot Vimmerby i höstens första hemmamatch. Nils Lindsten blev matchens stora förgrundsfigur när han först ordnade straffen till det första målet – genom att göra något så ovanligt som att stå upp under hela närkampen i straffområdet.

– Jag gjorde väl det förbjudna och stod kvar istället för att lägga mig. Men det kändes faktiskt som att han kunde ha slitit av mig armen. Jag försökte bara hänga kvar så länge som möjligt, säger Lindsten.

Det andra målet gjorde Lindsten själv genom att klacka in bollen med ryggen vänd mot målet. 

– Vet inte riktigt vad som hände där, men det funkade ju. Målvakten var ute och hängde tvätt utanför straffområdet så jag chansade mest på att han inte skulle hinna tillbaka, och gjorde allt för att få iväg bollen.

Blir det många klackar på träningarna?

– Nej, nej. Några av våra finlirare gör väl kanske det, men inte en annan. Det var ren instinkt. 

STRAFFRÄDDNINGEN

I damernas division 3 klev Åtvidabergs målvakt, Malin Rendahl, fram och räddade en straff mot Hjulsbro. Produktionen framåt uteblev dock för ÅFF som föll med 0–2 efter att Elin Lindqvist inlett målskyttet och Olivia Ladenberg avslutat detsamma för Hjulsbro. 

– Vi vinner och spelar en väldigt fin fotboll men Åtvidabergs målvakt är alldeles för bra för att spela i den här divisionen, konstaterade Hjulsbros tränare Michael Gidlöf.

DRAMATIK PÅ TILLÄGGSTID

Matchen mellan Mantorp och Vadstena, i division 5 västra, tillhörde helgens mest underhållande med böljande spel och flera svängningar på resultattavlan. När veteranen Mattias Filipanics, 40, satte 3–2 för sitt Vadstena med bara fem minuter kvar trodde nog de flesta att det var avgjort. Men det skulle faktiskt svänga en gång till då Mantorp kvitterade till slutresultatet 3–3 i den andra tilläggsminuten. Kanske rättvist med delad pott? Trots allt. 

SKYTTELIGATOPP OCH DRÖMDEBUT

I samma serie som Mantorp och Vadstena fortsätter serieledande Vikingstad att vinna matcher tack vare att Daniel Malmström Arnesson fortsätter att göra mål. Skyttekungen avgjorde bortamatchen mot Skeninge (3–1) med två mål kort efter pausvilan och står nu på 22 gjorda mål på bara tolv spelade matcher. 

– Vi gör egentligen ingen bra match men att vinna ändå är en styrka. Att ett av våra nya ansikten i truppen, Liam Emelin, samtidigt gör ett mål och två assist var också kul, sa Vikingstads tränare Henrik Robertson. 

PUBLIKSNÅLT INNAN SKOLSTARTEN

LiU AIF föll med 1–3 i den västra fyran mot Mjölby Södra. Noterbart i övrigt? Blott 17 åskådare och således en av årets lägsta registrerade publiksiffror i serien. Båda sakerna kan möjligen hänga ihop med att de flesta inte börjar universitetsstudierna igen förrän om två veckor. I samma serie tog mittenlaget Gottfridsberg också en stark poäng mot serieledande Hjulsbro, genom att spela 2–2. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!