Hammarbys Champions League-chanser långt borta

Hammarby hade chansen att knappa in på tredjeplatsen som innebär Champions League-spel när Piteå gästade Hammarby IP. Men frågan är om hemmalaget kan vara nöjda med 1–1. Visserligen hämtade man upp ett underläge men samtidigt vann Eskilstuna sin match.

Hammarbys Emilia Larsson satte kvitteringen och räddade en poäng för hemmalaget. Arkivbild.

Fotboll2021-10-03 17:01

Hammarbys Emilia Larsson agerade poängräddare för stockholmarna när hon i den 77:e minuten snappade upp bollen efter en omställning och satte 1–1-målet.

Guro Pettersen i bortalagets mål var chanslös på avslutet som ändrade riktning efter att ha styrts av Piteåspelare.

Men det var Piteå som fick bästa starten i matchen. Man hotade mest på fasta situationer och på en hörna i första halvlek kom 1–0-målet.

Det som först såg ut att bli en misslyckad variant ledde fram till en rörig situation i straffområdet. Bollen hamnade till slut hos Katrina Guillou som lyfte in den mot mål. Där nådde Cajsa Hedlund högst och nickade in bollen.

Hammarby försökte efter sin kvittering, men segermålet uteblev. De riktigt heta chanserna saknades och landslagsspelaren Madelen Janogy i Hammarby syntes inte till mycket.

I och med resultatet är Hammarbys chanser att nå Champions League minimala. Nu ligger man sju poäng bakom Eskilstuna som har tredjeplatsen. Fyra matcher återstår av säsongen.

Poängen var välkommen för Piteå som tog ett stort steg mot att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Nu skiljer elva poäng till Växjö på andra sidan nedflyttningsstrecket.