Här är frågan som Citystjärnan vill slippa att svara på

Han har väntat och väntat, längtat och längtat – och på lördagen gjorde Victor Sköld sin första match från start på över ett år.

Victor Sköld gjorde sin första match från start på över ett år.

Victor Sköld gjorde sin första match från start på över ett år.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2020-08-01 16:01

– Det är klart att jag är fruktansvärt spelsugen. Nu ser jag bara framåt, vill spela och känna mig normal igen. Inte ständigt behöva svara på frågan "hur mår knäet i dag?", sa han. 

Det låter som att du är rätt trött på den?

– Gissa.

Linköping Citys ex-allsvenske anfallare log efter träningsmatchen mot Örebro Syrianska från den andra division 1-serien. City föll (1–3), men saknade några viktiga spelare, drabbades av tidig utvisning och bytte ut stora delar av laget till andra halvlek på Linköping arena.

Victor Sköld var en dem som fick nöja sig med 45 minuter i solgasset.

– Det känns bra att vara igång och nu kan det bara gå åt ett håll. Sen måste man alltid se hur knäet reagerar. Det vet man inte riktigt.

31-åringen har ett minst skadefyllt år bakom sig. Korsbandet gick sönder i en match med Örgryte mot Varberg i mitten av maj förra året och det har längs vägen funnits en del oro över att karriären (som också innehållit ett och ett halvt år i Åtvidaberg) skulle vara över.

Efter flytten till Linköping fick han, troligen på grund av bytet till konstgräs, åter känning av knäskadan. Men efter några frustrerande månader med bara sporadiskt spel är han nu redo och kan bli ett offensivt vapen för City i jakten på superettan.

– Det ska bli en jävligt kul höst. Vi kommer att bli bättre och bättre och inget snack om att vi ska vara med däruppe, sa Victor Sköld.

Citys mål gjordes av Romeu de Resende. Sherko Faiqi fick en smäll mot nacken och huvudet, bars ut på bår och kördes med ambulans till sjukhus, men skadan var inte allvarlig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!