Känslosamt när Sundsvall tog klivet upp

En poäng var allt som krävdes för att Gif Sundsvall skulle ta sig till allsvenskan – och en poäng blev det efter 1–1 mot Östers IF. Ett perfekt avslut på fotbollskarriären, konstaterar backen David Myrestam. –Det är otroligt, otroligt härligt, säger han till Discovery+.

Gif Sundsvall jublar att ha säkrat avancemanget till allsvenskan nästa år.

Gif Sundsvall jublar att ha säkrat avancemanget till allsvenskan nästa år.

Foto: Mats Andersson/TT

Fotboll2021-11-20 14:55

Efter två säsonger i superettan är Gif Sundsvall klara för en återkomst i allsvenskan – för fjärde gången på 20 år.

– Jag är otroligt stolt, säger tränaren Henrik Åhnstrand i Discovery+.

Sundsvall tog emot Öster på hemmaplan och säkrade avancemanget med 1–1, ett resultat som stod sig från och med den 38:e minuten när hemmalagets Erik Andersson kvitterat.

Matchen blev också Sundsvallsbacken David Myrestams sista hemmamatch för karriären – och 34-åringen från Skellefteå var tagen efter att publiken skanderade hans namn i de sista matchminuterna.

– Wow, vilket avslut. Kunde inte ha sett ett bättre sätt att få avsluta på, säger han i sändningen.

Anfallaren Pontus Engblom, som återvände till klubben i fjol, höll heller inte tillbaka känslorna i intervjun efter matchen.

– Att få göra det här inför fullsatta läktare... jag är så glad. Och så rörd, säger han.

På annat håll hade Helsingborg chansen att säkra kvalplatsen till allsvenskan men en sen kvittering från Örgryte (och därmed 1–1 i matchen) gjorde att kampen fortfarande lever.

IFK Värnamo är i och med den tidiga seriesegern sedan tidigare klara för allsvenskan, för första gången i klubbens historia. I lördagens möte med IK Brage föll topplaget dock med 1–3, vilket innebär att Brage som riskerade att få kvala för att stanna kvar, nu har säkrat sin plats i superettan nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!