Klart: Förre ÅFF-målvakten till Linköping City

Transferfönstret är stängt – men Linköping City fick dispens att sajna målvakten Emir Plakalo. "Skönt att få konkurrens på målvaktssidan", säger Citys ordförande Tuncay Yuksel.

Emir Plakalo har skrivit på för Linköping City.

Emir Plakalo har skrivit på för Linköping City.

Foto: AVDO BILKANOVIC

Fotboll2020-07-06 18:00

25-åringen, som tillbringade förra säsongen i Åtvidabergs FF, har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut.

– Vi chansade och sökte dispens att värva Emir och fick ja, säger Tuncay Yuksel.

Redan i slutet på förra året skrev Sporten att Emir Plakalo var ett aktuellt namn för Linköping City. Målvakten tränade med laget under vintern, men intresset svalnade när Kalmar FF:s målvakt Hampus Strömgren verkade bli Citys förstaval. Men Strömgren tackade nej och Plakalos namn seglade upp igen. Nu är affären klar och Plakalo satt på bänken i helgens match mot Torn.

– Vi behövde ha en målvakt till i a-truppen som konkurrerar med Erik (van Leest). Jag tycker Erik har visat att han vill vara en bärande spelare i City och just nu är han vår förstemålvakt, säger Tuncay Yuksel.

Transferfönstret öppnar i slutet på juli. Tittar ni på fler förstärkningar?

– Vi håller alltid ögonen öppna, men det finns inget konkret just nu, säger Tuncay Yuksel. 

Statusen med Victor Sköld?

– Det var tråkigt med hans bakslag. Vi vill såklart inte riskera att spela med honom och förlora honom för resten av säsongen. Han är nära debut, säger Tuncay Yuksel. 

Åtta poäng på de sex första matcherna i division 1 södra är inget facit som något runt klubben är särskilt tillfreds med. 

– Alla är medvetna om att det inte har varit tillräckligt bra så här långt, säger Tuncay Yuksel.

Vad beror det på?

– Jag vet faktiskt inte. Det är i alla fall inte kvalitén på spelarna det hänger på. Kanske är det pressen som busar i hjärnan hos vissa, säger Tuncay Yuksel.

Efter 1–1 mot Torn är det nu fem poäng upp till serieledande Lund. 

– Vi spelar bra men gör inte tillräckligt med mål, det behöver man inte vara Einstein för att förstå. Jag hade varit mer orolig om vi spelat dåligt och inte skapat några chanser, nu känns det mest som att man väntar på att det ska lossna, säger Tuncay Yuksel.

Du själv sitter med på bänken under matcherna. Vad vill du bidra med?

– Jag försöker stötta spelare och ledare så gott jag kan. Det är fortfarande Aso (Khawari) och Jonte (Johansson) som bestämmer.

Romeu de Resende var tänkt som en spetsvärvning inför säsongen, men brassen har haft en tuff start på serien och varit bänkad de senaste matcherna.

– Han har inte kommit in i det på rätt sätt, erkänner Tuncay Yuksel.

Men han stannar kvar i klubben?

– Absolut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!