Klart: Jens Cajuste till Reims

Landslagsmittfältaren Jens Cajuste tar nästa steg i karriären. Han är klar för Reims. En affär i 100-miljonersklassen. –Det är grymt kul och jag känner samtidigt en stor lättnad, säger han till Aftonbladet.

Jens Cajuste, här i farten i landskampen mot mot Uzbekistan, är klar för Reims i franska ligan. Arkivbild.

Jens Cajuste, här i farten i landskampen mot mot Uzbekistan, är klar för Reims i franska ligan. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2022-01-10 21:47

Cajuste, 22, ville redan i somras lämna den danska ligan för en större klubb och utmaning.

Då ville inte Midtjylland sälja.

Ett halvår senare var budet mer i klubbens smak – och Cajuste flyttar till Reims och franska ligan. Den svenske landslagsmittfältaren har presenterats av klubben. Reims ligger för stunden på 14:e plats i ligan.

Om steget till Frankrike säger Cajuste:

– Det är ett kvitto på att jag och alla inblandade har gjort ett bra jobb. Det känns som ett väldigt spännande projekt som jag förhoppningsvis blir en viktig del av.

Prislappen uppges var i häradet 100 miljoner kronor och kontraktet är skrivet fram till sommaren 2025.

– Vi har skålat i champagne, men jag dricker vatten. Jag känner mig energifylld och vill köra igång med klubben direkt, säger Jens Cajuste till Aftonbladet.

Cajuste valde 2020 att spela för Sverige, debuterade mot Danmark och slog sig in i EM-truppen i somras. Under hösten har han fått göra inhopp i VM-kvalet och står på åtta landskamper.

Han lämnade Örgryte 2018 för Midtjylland, som han spelade 79 matcher för. Där blev han dansk mästare och fick spela i Champions Leagues gruppspel.

Midtjylland skriver att övergången är en av klubbens största hittills. I somras såldes Frank Onyeka till Brentford för över 100 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!