Klart: LFC värvar dubbla landslagsspelare

Nu bekräftar Linköping FC värvningen av Angela Beard – och även Malin Brenn är klar för allsvenska topplaget. "Jag hoppas kunna bidra till att klubben når nya nivåer", säger hon.,

Malin Brenn och Angela Beard är klara för spel i Linköping FC,

Malin Brenn och Angela Beard är klara för spel i Linköping FC,

Foto: Montage (bilder från Bildbyrån)

Fotboll2023-08-29 12:09

Häromdagen kunde Sporten avslöja att Angela Beard, som nyligen spelade VM-fotboll för Filippinerna, var klar och kommer att presenteras inom kort.

Så blev det.

På tisdagen bekräftades övergången – och det stannar inte där.

Ytterligare en försvarare är klar LFC: landslagsmeriterade Malin Brenn, som efter många år i Lilleström närmast kommer från italienska Como, flyttar också hon till Linköping. 24-åringen var uttagen som reserv i den norska VM-truppen, men gavs ingen speltid i Australien och Nya Zeeland.

Nu väntar spel i Linköping inför den intensiva hösten med guldstrid och Champions league.

– Det känns väldigt bra. Jag har hört mycket positivt om klubben, så jag ser fram emot att komma igång och bli en del av gruppen. Linköping är en klubb med stora ambitioner, så jag hoppas kunna bidra till att klubben når nya nivåer, säger Malin Brenn till klubbens hemsida. 

Det är ingen hemlighet att allsvenska tabelltvåan har behövt förstärka sin defensiv. Så här långt har Emma Lennartsson, Emma Östlund och Nellie Karlsson startat i stort sett samtliga matcher, men nu ökar konkurrensen rejält. Utöver Beard och Brenn närmar sig även Johanna Alm comeback efter sin långtidsskada.

Båda kontrakten är skrivna till våren 2025, vilket gör att klubben också ser dem i framtida lagbyggen. Förhoppningen är att få båda spelklara till toppmötet med Häcken på fredag, men i Angela Beards fall krävs också att det hinner lösa sig med arbetstillstånd.

Vänsterfotade mittbacken, som är född i Australien och har Western United som senaste klubbadress, spelade från start i Filippinernas tre VM-matcher och är ett namn som enligt Sportens uppgifter har diskuterats i större klubbar i Europa.

– Jag hoppas att min närvaro ska bidra till mer vinster, mer troféer och mer succé för klubben. Jag älskar att upptäcka nya platser och möta nya människor så jag kan knappt vänta på att komma in i laget. Jag spelar fotboll för att vinna, säger hon.

Anders Jacobson, tränaren, om de två nyförvärven:

– Angela har fina offensiva kvaliteter samtidigt som hon har starka defensiva egenskaper som vi kommer få stor nytta av. Malin har jag kunnat följa under min tid i Norge. En passningsskicklig innerback med fina defensiva kvaliteter. 

På tisdagen återkommer också Stina Lennartsson till Linköping efter avklarad VM-semester.

Malin Brenn värvas till LFC.
Malin Brenn värvas till LFC.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!