LFC helt utan chans i cupfinalen

Femte raka cupfinalen gav tredje raka finalförlusten för Linköpings FC.

fotboll2018-05-13 20:08

SE OCKSÅ: Så var cupfinalen minut för minut – vi rapporterade

Det tog tid innan nollan sprack – men till slut kom ledningsmålet som avgjorde i solskenet på Malmö IP. Sanne Troelsgaard avgjorde för Rosengård i fjol och gjorde det nu igen. LFC hade chansen att ta sig upp på samma nivå som Öxabäck med sex cuptitlar, men var inte nära.

Det blev 1–0 (0–0),.

Det kunde ha blivit mer.

Det borde ha blivit mer.

Det tog 72 minuter för LFC att skapa något som liknande en målchans när då nyss inbytta Marija Banusic fick hyfsat nickläge inne i straffområdet. I övrigt hände inte mycket konstruktivt framåt för gästerna.

Det var två lag som angrep finalen på olika sätt och det märktes tydligt.

Rosengård, fyllt av självfötroende, pressade högt för att störa speluppbyggnaden, medan LFC blev för passivt och i stort sett inte pressade alls. Det var mycket tydlig hemmadominans i första halvlek och stort bollinnehav. Inte så att det skapades mängder av heta chanser, men helt klart tillräckligt för att ta ledningen.

Tidigt efter paus var också Caroline Seger ytterst nära efter en hörna, men bollen rensades undan på mållinjen.

LFC fick i stort sett bara försvara sig och jaga efter bollen och till slut kom också hemmamålet sedan man jobbat fram dubbla hörnor. Hilda Carlén tajmade fel, missade utboxningen och Sanne Troelsgaard tryckte in 1–0 med pannan.

Välförtjänt?

Minst sagt.

Strax senare sköt samma Troelsgaard i ribban och ned på mållinjen i ett läge när LFC ändå flyttat upp positionerna och fått till lite spel på offensiv planhalva. Marija Banusic kom in och bidrog med nödvändig spets, inte minst i form av ett antal välriktade frisparkar in i straffområdet.

Samtidigt fortsatte Rosengård att skapa mer med bland annat en frispark som landade i ribbkrysset. Ingen kan säga annat än att bästa laget vann – och vilket lag som blir storfavorit att ta hem allsvenska guldet i höst.

Alldeles i slutet av matchen blev också Marija Banusic utvisad efter en situation utanför eget straffområde.