Tränarens besked om framtiden – efter kollegans avhopp

Malin Levenstad lämnar Linköpings FC – men räkna med att Andrée Jeglertz blir kvar. "Jag har inga andra tankar", säger tränaren.

André Jeglertz, här tillsammans med Petra Johansson, är inställd på att fortsätta i LFC.

André Jeglertz, här tillsammans med Petra Johansson, är inställd på att fortsätta i LFC.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2021-10-21 10:00

Storseger senast, men det har knappast undgått någon att det varit en tuff säsong för åttondeplacerade LFC. I måndags kom också beskedet att assisterande tränaren Malin Levenstad lämnar sitt uppdrag efter allsvenskans slut i höst. Ett besked som Andrée Jeglertz beklagar.

– Jättetråkigt. Vi har haft ett bra samarbete och Malin har gjort ett kanonjobb. Men nu väljer hon att gå vidare och det har jag all respekt för, säger han.

Själv har rutinerade tränaren klarat av första året på ett treårskontrakt och säger själv att han räknar med en fortsättning. Vem han får vid sin sida är ännu oklart.

– Jag har avtal över nästa säsong och har inga andra tankar än att jobba vidare, säger Andrée Jeglertz.

Revanschsugen?

– Vi har inte nått upp dit vi vill, men ibland behöver du ta ett steg bakåt för att kunna ta två steg framåt. Jag tror att det kan vara ett nyttigt uppvaknade för hela föreningen. Vi måste inse att ingenting kommer gratis.

Som Sporten berättat tidigare går kontrakten ut för bland andra Cajsa Andersson, Nilla Fischer, Petra Johansson, Emma Lennartsson, Ronja Aronsson, Olga Ahtinen, Yuka Momiki och Uchenna Kanu. 

– Vi vet hur vi vill ha det och processen med spelare in och spelare som vi vill behålla är i full gång. Jag hoppas och tror att vi ska kunna presentera ett och annat inom en ganska snar framtid, säger Jeglertz.

Efter avklarat landslagsuppehåll har LFC bara två matcher kvar av säsongen: mot Hammarby borta och AIK hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!