Linköping får flytta söderut

Räkna med att Linköping City får byta från norr till söder till nästa säsong. "Jag tror att det blir bra för oss", säger managern Khalid Neshati.

Linköping City ser ut att hamna i en ny serie.

Linköping City ser ut att hamna i en ny serie.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-11-05 17:00

Efter en mycket stark avslutning var Linköping City nära att få kvala till superettan, men landade till slut som trea i Division 1 norra. Till nästa säsong talar allt för att klubben får flytta till södra division 1-serien, där Åtvidabergs FF hamnade på nedflyttningsplats i år.

Där kan City få sällskap av Motala AIF, om klubben klarar sista kvalsteget mot Sollentuna.

Det ska sägas att serieindelningen ännu inte är gjord och att klubbarna väntar på ett första förslag från förbundet. 

– Vi vet inte säkert än, men jag har också svårt att se att vi inte skulle hamna i söder, säger Khalid Neshati.

Vad tycker du om det?

– Jag tror att blir bra för oss. Kul med nya lag och även om det blir en del långa bussresor behöver vi inte flyga till några bortamatcher. Kvalitetsmässigt är det svårt att säga, men det finns flera norrlag som kan bli starka.

En förklaring till troliga seriebytet är att Brommapojkarna och Syrianska Södertälje har ramlat ut superettan och Örebro Syrianska har gått upp från en söderserie. Om planerna på att slå samman Carlstad United och Karlstad BK går i lås erbjuds bästa förloraren i avslutande kvalet – Maif mot Sollentuna och Berga mot Oskarshamn – den vakanta platsen.

Så här kan söderettan se ut 2020: Linköping City, Utsikten, Skövde, Trollhättan, Tvååker, Värnamo, Lund, Eskilsminne, Lindome, Assyriska Turabdin, Torn, Karlskrona, Qviding, Öster eller Landskrona, Oskarshamn eller Berga. Ett lag ska till och det kan alltså bli Motala AIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!