Linköpingskillen gjorde konstmål: "Agera som Zlatan"

I tisdags tog superettanlaget Örgryte en komfortabel seger hemma mot Norrby. Matchen delikatess kom från Linköpingskillen Marcus Haglind Sangré som bjöd på ett klackmål av rang.

Marcus Haglind Sangré klackade in 1–1-bollen i hemmamötet med Norrby.

Marcus Haglind Sangré klackade in 1–1-bollen i hemmamötet med Norrby.

Foto: MICHAEL ERICHSEN

Fotboll2022-08-24 20:00

– Inte så dumt. Det var lite flipperspel i straffområdet, till slut kom bollen fram till mig och då fick jag agera som Zlatan Ibrahimovic. Jag gör inte mål så ofta, när det sker får man se till att det är snyggt, säger Marcus Haglind Sangré och skrattar. 

27-åringen som startade sin fotbollskarriär i Linköping (BK Derby) är nu inne på sin andra säsong i Göteborgsklubben, Örgryte IS. 

– Jag trivs jättebra, Örgryte är en klassisk klubb med mycket historia. Det finns gott om supportrar och det är en jättefin förening. 

Han har spelat totalt 79 matcher i superettan, målet är fortfarande att ta sig ännu högre. 

– Jag har alltid sagt att målet är att bli så bra möjligt och givetvis siktar jag på att nå allsvenskan. När det blir vet jag inte men förr eller senare hoppas jag att det sker. 

Även om det var många år sedan han själv spelade fotboll i Linköping, så försöker han att följa vad som händer i den lokala fotbollen. 

– Jag har inte full koll, men jag relativt god insikt över hur det ser ut. Jag tycker det känns positivt med Stångebro United och det arbetet Mikael Bornehav gör. 

Har du haft några tankar på att, om 5-10 år, komma tillbaka och avsluta fotbollskarriären Linköping?

– Det beror lite på hur situationen ser ut. Men det är klart att det finns tankar på att komma tillbaka och bidra med den kunskapen jag har samlat på mig genom åren, säger Marcus Haglind Sangré. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!