Linköpingstjejen klar för Rosengård

De två senaste åren har fotbollsmittfältaren Emilia Larsson, uppvuxen i Linköping, svarat för 13 damallsvenska mål i Hammarbydressen. Nu lämnar 24-åringen Stockholmsklubben för det regerande svenska mästarlaget Rosengård.

Mittfältaren Emilia Larsson byter Hammarby mot den allsvenska konkurrenten Rosengård. Arkivbild.

Mittfältaren Emilia Larsson byter Hammarby mot den allsvenska konkurrenten Rosengård. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2023-01-05 13:51

Larsson hade ett år kvar på kontraktet med Hammarby, men Rosengård löser nu mittfältaren från sitt kontrakt med "Bajen".

"Emilia är en spelare vi följt under lång tid som har många spännande kvaliteter. Hon har en stor arbetskapacitet och kan slå sin motspelare i både offensiven och defensiven. Emilia kommer tillföra speed och teknisk skicklighet, och det ska bli väldigt spännande att se hur hon sätter sin prägel på vår trupp", säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Larsson började fotbollskarriären i Östria Lambohov innan hon hamnade i LFC där hon gjorde debut i A-laget redan som 15-åring i Svenska cupen. Sitt första allsvenska mål gjorde hon för LFC 2016 mot Kvarnsveden, men Larsson hade svårt att slå sig in i ett starkt LFC och flyttade sedan vidare till Nyköping och IFK Norrköping innan hon hamnade i Hammarby.

"Jag kom från en håla, där min barndomsdröm alltid varit att få måla för Hammarby IF. Fyra år där jag alltid gjort mitt bästa för den vackraste loggan, föreningen och våra fantastiska supportrar. I och med ändringen av spelsystemet under hösten försvann min position, vilket har varit oerhört tufft men också lärorikt. Detta har fått mig att landa i vad jag tror är det bästa beslutet för mig. Jag vill rikta ett stort tack till alla inom Hammarby IF – lagkamrater, tränare, kontorspersonal, funktionärer och supportrar! Jag hoppas att vi får chansen att måla tillsammans igen, senare i min karriär. På återseende", skriver Emilia Larsson på Hammarbys hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!