Linköpingstjejen njöt av publikrekordet

Om det var ett nervöst Hammarby som stegade ut på planen inför 18 537 åskådare? Inte det minsta. Bara inspirerat. "En dröm som gick i uppfyllelse", säger Linköpingstjejen och Hammarbyspelaren Emilia Larsson efter publikfesten och segern över AIK.

Emilia Larsson och Madelen Janogy jublar ikapp efter Janogys ledningsmål inför rekordpubliken.

Emilia Larsson och Madelen Janogy jublar ikapp efter Janogys ledningsmål inför rekordpubliken.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-10-10 19:25

Det nya publikrekordet i damallsvenskan lyder 18 537. Inte långt från en dubblering av förra rekordet som sattes 2008 när LFC mötte Umeå mot Folkungavallen i Linköping. Då var det 9 314 på läktarplats.

– En fantastisk siffra och jag tror det här betyder mycket för damfotbollen. Det här visar att väldigt många vill se Hammarby spela fotboll, oavsett om det är män eller kvinnor på planen, säger Emilia Larsson, smått tagen av stämningen och draget på läktarna i Tele 2 Arena.

Hammarby gjorde 1–0 efter att Madelen Janogy var först på en retur från AIK:s målvakt Milla-Maj Majasaari och i början av andra halvlek ökade också intensiteten.

Alice Carlsson utökade till 2–0 efter en trasslig situation i straffområdet. Men svaret kom med en gång från AIK. 2–1 genom Honoka Hayashi som såg till att väcka liv i matchen.

Hammarby gick sedan ännu en gång upp i tvåmålsledning när måltjuven Berglind Björg Thorvaldsdóttir satte 3–1 på ett inlägg.

En tveksamt dömd straff till Hammarby följde. Publikfavoriten Emma Jansson var hur säker som helst och gjorde 4–1.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Själv är jag väl kanske inte så nöjd med min insats på en lite ovan position, men som lag gjorde vi det jättebra, säger Emilia Larsson.

Hur ska ni fira det här?

– Det får vi se, men fira ska vi göra, säger den förra LFC-spelaren och skrattar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!