Maif räddade kvalchansen - till slut

Det var långt ifrån säsongens bästa insats. Men Motala AIF har fortfarande chansen på kvalplatsen till division 1. "Så starkt av oss", sa lagkaptenen Simon Karlsson.

Motala AIF:s kapten Simon Karlsson var gästernas bästa  spelare mot AFK Linköping.

Motala AIF:s kapten Simon Karlsson var gästernas bästa spelare mot AFK Linköping.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-10-07 21:40

Han vrålade ut sin glädje direkt efter slutsignalen på Linköping arena. Det blev tre poäng mot redan nedflyttningsklara AFK Linköping, men det satt ruggigt långt inne. Ahmed Qasem blev Maifs matchvinnare när han rullade in slutresultatet 2-1 med sju minuter kvar av ordinarie tid. Seger var det enda som gällde, seger blev det. 

Rättvist? Det vet i katten.

– Spelet stämde inte alls, men vi tar med oss den här laginsatsen och hur vi lyckades vinna trots allt. Så starkt av oss som lag att reda ut detta, sa Simon Karlsson.

Lagkaptenen var som vanligt en av de bättre spelarna i Maif, men att det var botten mot toppen i division 2-mötet var svårt att tro. Hemmalaget AFK dominerade i den första halvleken och även om Maif fick mer av spelet efter paus skapade AFK tillräckligt mycket för att åtminstone fått en poäng. Det blev dramatiska slutminuter där hemmalaget hade ett antal jättelägen. Simon Karlsson hymlade inte med att hans lag gjorde en högst medioker insats.

– Vi är ett ungt lag och gick in i matchen med att vi måste vinna. Klart att det blir lite nervöst på sina håll, men vi visade en enorm lagmoral, sa Maifkaptenen.

Nu skiljer det en poäng upp till Enskede på kvalplatsen med en omgång kvar att spela.

AFK-tränaren Khalid Neshati var såklart besviken.

– Vi hade minst lika många farliga lägen som dom och är värda en poäng här. Det är inte rätt lag som åker ur, sa Khalid Neshati.

Övriga mål, AFK: Seyad Salehi. Maif: Renato Rako.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!