Maifseger igen på hemmaplan, "otroligt nöjd"

Motala AIF fortsätter att gå fullt på hemmaplan i norrettan. "Jag är otroligt nöjd att vi kan mobilisera kraft", säger tränaren Martin Axén.

Motala AIF:s Adam Bark jublar efter sitt 1-0-mål på straff mot Umeå FC.

Motala AIF:s Adam Bark jublar efter sitt 1-0-mål på straff mot Umeå FC.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2022-05-21 15:56

4-1 (1-0) blev det hemma på Idrottsparken mot ett anrikt och stabilt elitlag i svensk fotboll, Umeå FC. Det är på den här nivån, mot de här lagen, som Maif vill mäta sig och då är det både imponerande och sköna siffror.

Tränaren Martin Axén såg lycklig ut efter lagets insats.

– Vi hade en tyngre förlust senast, men vi är påkopplade igen och vi har ett självförtroende här hemma. Här tror vi på oss själva, att vi kan slå alla lag. Här har vi vår klack som stöttar och här trivs vi, sade Axén efter jublet hade laget sig i omklädningsrummet.

Maif hade 2-0 tidigt i andra halvlek, och bud på mer. Umeå fick in en reducering och hade bud på kvittering. Men det gick Maifs väg med mål på kontringschanser i slutet. Sett till hela matchen var det rättvist.

– Det är jobbigt för alla lag att komma hit och jag tycker att vi gör en riktigt bra match, sade pigge spelaren Hugo Rödlund.

Maif spelar nu närmast redan på onsdag på IP, mot Örebro Syrianska. Då är femte raka hemmasegern i sikte.

Målen: 1-0 (32) Adam Bark, straff, 2-0 (53) Patric Åslund, 2-1 (69) Emmanuel Yeboah, 3-1 (85) Patric Åslund, 4-1 (93) Albin Ödberg.

Publik: 223.

Maifs lag: David Ahlberg - Lukas Eek, Elmer Civgin, Eric Forsberg (ut 92), Anton Pellettieri Hennig - Liridon Silka, Simon Karlsson (ut 92), Hugo Rödlund (ut 70) - Adam Bark, Alexandar Mutic (ut 82), Prince Isaac Kouamé (ut 46). Inbytta: Patric Åslund (46), Valon Silka (70), Albin Ödberg (82), David Lantz (92), Viggo Ekh (92).  

Maifs bänk är fokuserad. Den ene tränaren Göran Ekh pekar ut vägen tillsammans med den andre tränaren Martin Axén.
Maifs bänk är fokuserad. Den ene tränaren Göran Ekh pekar ut vägen tillsammans med den andre tränaren Martin Axén.
Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!