Målen saknades för LFC: "Är extremt besviken"

Cupäventyret är över för LFC. Trots en stark start blev det storstryk mot Rosengård. "Jag är extremt besviken", sa Andrée Jeglertz, tränaren.

Cajsa Andersson fick släppa fyra bollar förbi sig.

Cajsa Andersson fick släppa fyra bollar förbi sig.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2022-03-12 15:31

Det blev 0–4-förlust i Malmö – och det låter som om allt var mörker för Linköping FC i prestigemötet och gruppavslutningen av svenska cupen.

Men det var det inte.

– Kan vi spela på samma sätt som i första halvlek är vi ett riktigt bra lag. Det visade vilken hög nivå som vi kan vara på, men det gäller att göra det under en längre tid. Nu är jag mest extremt besviken, sa Andrée Jeglertz.

Ja, i 45 minuter var det i stort sett bara en sak som saknades mot Rosengård.

Mål.

Bra spel, tydligt övertag och gott om chanser.

Men effektiviteten saknades – och efter paus rasade istället bollarna in bakom Cajsa Andersson. I tur och ordning Caroline Seger, Mia Persson, Olivia Schough och Mimmi Larsson svarade för målen när Rosengård tog över helt. Efter att mästarlaget varit illa ute var det plötsligt klasskillnad.

– Det känns lite bittert. Vi hade greppet, men släppte till några chanser som de utnyttjade och som gav oss en dålig start, sa Alva Selerud till Sportkanalen.

Amalie Jörgensen Vangsgaard var inblandad i de flesta chanserna före paus och såg med sin tyngd spännande ut i en central forwardsroll. Stjärnanfallaren Uchenna Kanu har som bekant lämnat och frågan vem som ska göra LFC-målen under säsongen kvarstår.

– Två insläppta mål på fasta situationer och två insläppta mål på omställningar. Rosengård fick matchen dit man ville, det blev för ryckigt och vi blev för utspridda, sa Jeglertz.

I stället för cupsemifinal väntar nu genrep mot AIK nästa helg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!