”Mycket som blåser emot just nu”

Åtvidabergs FF har flera frågetecken inför bortamötet med Syrianska.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2017-05-11 18:03

Med bara fyra poäng av 18 möjliga så här långt har ÅFF hamnat överraskande illa till i superettan. Och inför fredagens match mot Syrianska i Södertälje, som också inlett skraltigt, är det långt ifrån säkert att det ens blir full trupp.

– Det är mycket som blåser emot just nu. Kan vi komma vinnande ur det här är det många som har lärt sig mycket. Det är klart att vi skulle behöva få lite framgång i allt kämpande, säger Roar Hansen, managern.

Jonathan Asp blev utvisad senast och är därmed automatiskt avstängd. Sebastian Ramhorn, som nyligen kom tillbaka efter korsbandsskada, har drabbats av bakslag med brosk i det opererade knäet och risken finns att han blir borta ganska länge. Linus Tornblad, Lucas Öhrn och Fredric Alm är inte heller aktuella för spel.

Lägg därtill att Isac Lidberg avstod torsdagsträningen på grund av halsont och är osäkert startande. Pekka Lagerblom får inte riktig ordning på sin skadade fot och inte aktuell för att starta. Fredrik Holster, som gjort tre matcher efter skadan tidigt i våras, har inte kunnat träna ordentligt på slutet på grund av överansträngning och det är osäkert hur mycket han kan spela.

ÅFF och spel i Södertälje har av tradition inte varit någon bra kombination med en mycket stor andel förluster.

– Fast jag har vunnit flera matcher däruppe. Med andra lag, säger Hansen och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!