Neshati: "Till 99 procent blir jag kvar"

Räkna med att managern Khalid Neshati leder Linköping City även nästa säsong. "Jag vill vara kvar", säger han efter säsongsavslutningen i lördags.

Ordföranden Tuncay Yuksel och managern Khalid Neshati lägger upp planer inför kommande säsong.

Ordföranden Tuncay Yuksel och managern Khalid Neshati lägger upp planer inför kommande säsong.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-11-03 08:00

City gjorde sitt på Linköping arena, besegrade formstarka Nyköping med klara 3–0 (2–0), men efter slutsignalen var det ändå inga glada miner bland hemmaspelarna. Uppe i norr kunde Umeå ta tre enkla poäng i stadsderbyt mot Team TG och lägga beslag på kvalplatsen till superettan. 

– Blandade känslor såklart. Vi gav oss själva chansen i slutskedet på säsongen och vi ska vara stolta över vår insats i höst, men det känns såklart lite bittert just nu, sa Khalid Neshati, för dagen avstängd efter utvisningen mot Sylvia i måndags.

Han tog själv över huvudansvaret efter att Melke Alan fått lämna laget under sommaren. 

– Det var inget lätt beslut, jag är en av föreningens grundare och sitter med i styrelsen. Att samtidigt träna laget betyder mycket ansvar och jag var dessutom tveksam till om jag hade den tiden, men det har fungerat, säger Khalid Neshati.

När du tillträdde var du ganska tydlig med att en ny tränare utifrån skulle anställas till nästa säsong.

– Absolut, och vi har fortfarande inte stängt den dörren. Men styrelsen är tydlig med att de tycker att jag gjort ett bra jobb och jag vill gärna vara kvar. Till 99 procent kommer jag att fortsätta, säger Khalid Neshati.

Trion Wellinton Gigante, Levon Pachajyan och Leo Augusto de Lima har skrivit på nya kontrakt till nästa säsong. Khalid Neshati är även hoppfull om att få behålla viktiga spelare som Dejan Polic, Lawson Sabah, Michael Hartmann och Michael Morais.

– Förutom ett par spelare vill jag behålla i stort sett hela truppen och spetsa ytteligare med tre spelare. Jag vill ha ett lag som är så pass bra att vi ska klara av nedre delen av superettan, säger Khalid Neshati.

Mittfältaren Alexander Fioretos är en av dem som nu funderar på sin framtid.

– Vi för diskussioner just nu, så vi får se. Oavsett så tror jag att Linköping City har något fint på gång. Jag har varit i många klubbar i flera länder och här finns något unikt. Alla jobbar tillsammans, säger han till Sporten.

Treårsavtal är även skrivna med talangerna William Wiktander, Erik Myrgård och Youssef Khaled, tre spelare som kommer tillhöra City men som säkerligen kommer få tillbringa tid samarbetsklubben AFK Linköping i division 3.

Den 19 november spelar City en träningsmatch mot ett amerikanskt lag som är på besök i Sverige.

– Då kommer jag att ge provspelare och en del yngre talanger chansen, säger Khalid Neshati.

Det var deppigt i Citylägret trots segern mot Nyköping. Här står lagkaptenen Wellinton Gigante och funderar.
Det var deppigt i Citylägret trots segern mot Nyköping. Här står lagkaptenen Wellinton Gigante och funderar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!