Nödvändig seger för AFK Linköping

AFK Linköping slåss för sin överlevnad i division 2. 4-1 (3-1) mot bottenkollegan Tyresö var ett steg på vägen mot nytt kontrakt.

Dieu Le Veut Ntumbudi gjorde två mål för AFK Linköping.

Fotboll2019-09-21 17:57

– Det kunde faktiskt varit ännu mer. Vi hade många lägen, sa AFK-tränaren Jonathan Johansson.

Det var nödvändiga tre poäng för AFK som nu fortfarande har chansen att i första hand undvika direktnedflyttning, men går resultaten rätt väg i de tre sista matcherna finns chansen att nå säker mark.

– Nyttigt för de här unga grabbarna att vara med och spela viktiga matcher, sa Jonathan Johansson.

Tyresö tog ledningen tidigt i matchen, men Jacob Andersson kvitterade kort därefter och Dieu Le Veut Ntumbudi gjorde både 2-1 och 3-1 före paus. Målvakten Bilel Ben Salah räddade en straff direkt efter paus, det blev matchavgörande.