Nya skador ställer till det för ÅFF

Skadebekymren fortsätter för Åtvidabergs FF i superettan.

Foto: Peter Jigerström

fotboll2017-05-06 13:49

Efter den tunga starten var 3–0-vinsten i bortamötet med Norrby häromsistens ett synnerligen positivt besked för ÅFF.

Här är ett till:

Mittfältaren Pekka Lagerblom är av allt att döma spelklar till måndagens hemmamatch och klassikermöte med Helsingborg.

Å andra sidan har skadelistan fyllts på med ytterligare några namn. Linus Tornblad har bekymmer med en krånglande ljumske och Lucas Öhrn har en häl som krånglar. Borta sedan tidigare finns även Fredric Alm.

– Alla är ur spel, säger Roar Hansen, tränaren, som ställs mot klubben han tidigare tränat men där han fick lämna sitt uppdrag när HIF tog in Henrik Larsson som ny tränare och manager.

Utöver ovannämnda skador finns den som förmodligen oroar ÅFF mest. Viktige försvararen Sebastian Ramhorn, som nyligen kom tillbaka efter lång konvalescens efter korsbandsoperation, tvingas till fortsatt uppehåll. Han undersöktes i Linköping tidigare i veckan och ska inom kort till Göteborg för att få tydligare besked om vad som är fel.

– Du får återkomma i veckan. Då vet vi troligtvis mer, säger sjukgymnasten Marcus Ljung.

Det betyder att det högst troligt blir samma ÅFF-lag från start som i Borås senast. Topptippade Helsingborg har inlett superettan med två¨vinster och tre oavgjorda matcher och har häng på tätlagen. ÅFF-bekantingen Martin Christensen (med fyra säsonger på Kopparvallen bakom sig) har så här långt spelat från start i samtliga matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!