Nyförvärvet efter första fullträffen: "Underbart"

Han har väntat på första fullträffen. På Påskbergsvallen slog han till – och såg till att IFK Norrköping kunde ta en ny tung trepoängare. "Underbart", säger Vito Hammershöy-Mistrati efter 3–1-vinsten borta mot Varberg.

Vito Hammershöy-Mistrati gjorde sitt första mål för IFK Norrköping i bortasegern mot Varberg.

Vito Hammershöy-Mistrati gjorde sitt första mål för IFK Norrköping i bortasegern mot Varberg.

Foto: Krister Andersson

Fotboll2023-05-13 21:04

Nyförvärvet som anslöt till "Peking" under vintern har blixtrat till vid några tillfällen men inte riktigt fått spelet att lossna under sin första tid i klubben.

Kanske är det på väg att släppa nu. 

Han stod för två assist i 2–0-segern borta mot Degerfors i måndags och följde upp det med att göra sitt första mål i IFK-dressen borta mot Varberg på lördagen.

Arnór Traustason vann en duell på offensiv planhalva, bollen hittade fram till Vito som inte tvekade utan drog till direkt och skickade in viktiga 2–1 till IFK i 69:e minuten.

– Glen Riddersholm sa till oss att vi behöver fler målskyttar i laget. Därför var det extra skönt att få göra det målet. Jag har inte haft så många chanser tidigare om jag ska vara ärlig och måste jobba på att komma i bättre positioner, säger han.

undefined
Vito Hammershöy-Mistrati gjorde sitt första mål för IFK Norrköping i bortasegern mot Varberg.

Du tvekade inte när du fick läget?

– Nej, jag visste vad jag skulle göra innan bollen kom till mig. Det kändes skönt att se den gå in. Speciellt eftersom det innebar att vi tog ledningen med 2– 1.

IFK Norrköping har haft det tufft på Påsbergsvallen i Varberg de senaste åren och var illa ute även den här gången.

Varberg var det bättre laget i första halvlek, tog ledningen efter långt inkast i 13:e minuten och dikterade villkoren under de första 45.

undefined
Vito Hammershöy-Mistrati var nöjd med de tre poängen, men mindre nöjd med insatsen. "Vi måste prestera bättre än så här", säger han.

Gästerna hade svårt att få till något spel överhuvudtaget.

Men tränaren Glen Riddersholm valde att göra ett par förändringar i paus, Kristoffer Khazeni och Niklas Gunnarsson kom in istället för Yahya Kalley och Anton Eriksson, och IFK såg ut som ett nytt lag i andra.

Christoffer Nyman knoppade in 1–1 med pannan i 60:e, Vito skickade in 2–1 nio minuter senare och i 79:e satte Kristoffer Khazeni dit 3–1 med ett elegant chippmål.

Tredje raka segern för "Peking", som lyfter i den allsvenska tabellen.

– Vi får med oss tre poäng. Det är bra, först och främst. Det var en tuff match. De fokuserade mycket på inkast och frisparkar och det drar ner tempot. Vi hade svårt att få till något spel. Rent generellt gjorde vi en dålig match men vi visade kvalitet i boxen och det är därför vi har tre poäng till.

Ni låg under i halvtid och var illa ute då. Vad sa ni till varandra i pausen?

– Glen sa åt oss att ta det lugnt och inte fokusera på våra känslor, för vi kände alla samma sak, att vi inte hade spelat bra. Alla kunde se att det inte var tillräckligt bra. Vi fokuserade på att ta det lugnt och göra vårt, och det lyckades vi med, säger Vito.

IFK Norrköping tog sin tredje raka seger i allsvenskan. Laget slog Varberg borta med 3–1 på lördagen.
IFK Norrköping tog sin tredje raka seger i allsvenskan. Laget slog Varberg borta med 3–1 på lördagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!