"Nytt" AFK i division 3: "Kan vinna serien".

AFK Linköping börjar om i division 3 med ett mycket ungt lag. "Jag tror vi kommer slåss om seriesegern", säger tränaren och sportchefen Khalid Neshati.

AFK Linköpings tränare och sportchef Khalid Neshati.

AFK Linköpings tränare och sportchef Khalid Neshati.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-10-08 18:00

AFK gjorde en utmärkt insats i derbyt mot Motala AIF under måndagskvällen, men förlorade ändå med 1-2. Nu betydde inte den förlusten så mycket, laget blev nedflyttningsklart redan förra helgen.

– Det är inte rätt lag som åker ur, vi är bättre än många andra. Men vi har varit för ojämna och haft för stor omsättning på spelare. Det håller inte i längden, sa Khalid Neshati efter matchen mot Maif.

AFK har sedan den här säsongen ett tätt samarbete med Linköping City i division 1 där spelare gått mellan klubbarna. Det samarbetet kommer att fortsätta, men Khalid Neshati säger:

– Det kan bli problematiskt om City går upp i superettan och AFK finns i division 3. Då blir steget lite för stort, men annars gör det inget att det skiljer två divisioner. Trean är ganska bra nivå trots allt. För AFK kommer det bli perfekt.

Tanken är att föryngra laget och att flera spelare från AFK/Citys ungdomslag ska ges chansen till seniorspel. 

– AFK kommer att vara ett väldigt ung lag nästa säsong. Vi har många duktiga spelare på gång, jag tror att vi kommer att vara med och slåss om seriesegern nästa höst, säger Khalid Neshati.

Klart är att mittfältstalangen Mohamad Suleiman får chansen i division 1, han har redan skrivit på ett kontrakt med Linköping City. 

AFK Linköping kommer att slyta som nästjumbo och avslutar division 2-äventyret för den här gången med match mot Newroz FC på bortaplan kommande lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!