Laddad för derbyt – efter skadehelvetet

Mantorpskillen David Ström spåddes en lysande fotbollsframtid. Sedan började skadehelvetet. "Jag skulle nå toppen", säger Mjölby AI-mittfältaren.

David Ström jobbar som resurs på Klämmestorpskolan i Mantorp: "Jag var idrottslärare här i höstas men nu är jag lite mer av en resurs. I framtiden vill jag plugga, men jag vet inte vad. Jag vill i alla fall inte se mer av rehabrummet så fysioterapeut blir det nog inte", säger Ström.

David Ström jobbar som resurs på Klämmestorpskolan i Mantorp: "Jag var idrottslärare här i höstas men nu är jag lite mer av en resurs. I framtiden vill jag plugga, men jag vet inte vad. Jag vill i alla fall inte se mer av rehabrummet så fysioterapeut blir det nog inte", säger Ström.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2024-04-04 20:30

Som 15-åring skrev David Ström kontrakt med allsvenska IFK Norrköping.

– Där och då ville jag nå den absoluta toppen, istället blev det mest rehabrummet, säger Ström som pendlade mellan jobbet i Mantorp och motionscykeln på Idrottsparken i Norrköping.

– Det gjorde att man tappade glädjen lite. Jag gick upp vid sex på morgonen, jobbade till halv fyra och sen var det bara att ta tåget upp till Norrköping för att träna vid sidan av resten av grabbarna. Det blev för tungt, säger Ström.

undefined
David Ström, mittfältare i Mjölby AI: "Det ska bli skitkul med hela den här serien", säger han om "Supertvåan".

För istället för debut i allsvenskan fick Ström skriva in stressfrakturer i ryggen, broskskada i knäet och en lång rad med sträckningar i ljumskar, baksidor och framsidor.

– Allt började med knäbekymren. Jag var på förbundets elitläger som 15-åring och hade redan då problem med knäet. Sedan, ett halvår in på IFK-kontraktet, så gjorde jag en titthålsoperation i knäet. Den gick bra men belastningen och obalansen i kroppen blev fel.  

– Jag har haft otur helt enkelt.

undefined
"Det har varit några månader varje år som jag inte kunnat spela", säger den skadedrabbade 21-åringen.

För ett år sedan tog Ström beslutet att trappa ned. IFK Norrköpings ungdomslag blev Mjölby AI i division två. Men det blev inga 90 minuters-matcher för det.

– Det var knappt någon fotboll alls förra året. Det är väl oktober 2022 som jag spelade en hel 90-minutersmatch sist.

I Mjölby AI:s premiär mot Syrianska senast klockade Ström in 86 minuter fotboll. 

Är det rentutav en skadefri Ström på gång?

– Jag hoppas det. Jag har väl lättare för att bli skadad, men jag har aldrig tänkt att jag ska sluta spela fotboll för det.

Aldrig?

– Nej. Vad ska jag göra istället? Visst har man offrat en hel del tid hemma och sånt med fotbollssatsningen men det är ju det här jag vill. Pappa (Mårten Ström) spelade tills han var 40 plus, jag vill spela längre, säger Ström med ett leende.

På fredag väntar hemmapremiär. Motståndet är klassiska Åtvidabergs FF.

– Det ska bli skitkul. Hela den här serien är riktigt rolig att spela i. Tidigare när jag spelat i Ettan eller i juniorallsvenskan har det varit många resor. Så är det inte längre. Nu har man koll på många i de olika lagen och det finns en hel del jag ser fram emot att möta, säger Ström som senast spelat i IF Sylvia.

Vem tunnlar du helst? 

– Jesper Lindwall i Sylvia. Vi har spelat ihop i många år, säger David Ström med ett skratt.

Fredagens östgötaderby på Vifolkavallen sänds via Corren.se med start klockan 18.50.

David Ström

Ålder: 21.

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: Mantorps FF, IFK Norrköping, IF Sylvia, Mjölby AI.

Bor: Mantorp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!