Peter Hunts besked ikväll: "Jag avgår omedelbart"

Efter revisorernas larm – Peter Hunt meddelar att han lämnar IFK Norrköping med omedelbar verkan.

Peter Hunt har meddelat att han lämnar IFK.

Peter Hunt har meddelat att han lämnar IFK.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-02-16 17:57

Det fortsätter att vara dramatiskt i och runt IFK Norrköping. 

Under tisdagen publicerades ett brev till klubbens medlemmar från revisionerna som riktar kritik till styrelsens arbetssätt, beslutsfattande och hantering av ekonomin

Senare under kvällen meddelade Peter Hunt att han inte längre kommer vara en del av IFK Norrköping.

– Kommer i kväll meddela styrelsen min omedelbara avgång som ordförande i IFK och dess bolag, meddelar Hunt i ett mail till Sporten.

Vidare bemöter han kritiken i brevet från revisorerna. 

– Jag vill påstå att alla beslut som tagits har förankrats bland styrelsens medlemmar. Det känner styrelsen och revisorerna väl till. I alla verksamheter så krävs ibland ett snabbt beslutstagande, så också inom IFK, säger Hunt.

Och fortsätter:

– Förankringsprocesserna beror på frågornas art. Jag påstår att alla för föreningen väsentliga beslut är förankrade och ej på något sätt äventyrat föreningens ekonomi. Vi i styrelsen har ibland kanske inte hunnit med all formalia och det arbetet  faller på olika ledamöter. Läs gärna föreningens stadgar vad respektive ledamot har för ansvar.

Peter Hunt som har suttit på sin post i tolv år, skriver vidare att han är "fullständigt trygg i min situation och mitt agerande under tolv år som föreningens ordförande. I uppdraget ingår att ta ansvar för ekonomin och i alla lägen sätta föreningens intresse i första rummet. Så har jag agerat".

Fram till årsmötet som äger rum 25 februari tar vice ordföranden Patrik Jönsson över. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!