Petersson: "Vi var inte alls påslagna"

Malmslätt förlorade mot Tranås i den andra kvalomgången till division 3. Därmed har Tranås allt i egna händer inför den sista omgången.

TEMABILD. Fotboll.

TEMABILD. Fotboll.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2019-10-12 15:46

Både Tranås och Malmslätt vann i den första omgången av kvalet till division 3. Tranås tog hem segern med 5–1 mot Norrköpings IF Bosna och Malmslätt vann med 7–0 mot Aneby. En seger till skulle därför innebära ett riktigt järngrepp om platsen i division 3 till nästa säsong. Och det var Tranås som lyckades hamna i förarsätet. 

– Det var ingen bra insats av oss. Vi var inte alls påslagna i dag. Sedan ska jag inte ta ifrån Tranås någonting men vår egen prestation är inte tillräckligt bra, säger Malmslätts tränare Johan Petersson. 

Trots att Maik tog ledningen efter dryga kvarten genom Philip Wahl blev det till slut förlust med 1–3. 

– Vi var passiva och tog väldigt mycket felbeslut, säger Petersson och fortsätter: 

– Vi har ett ungt lag som har svårt att hantera det. Vi var lugna och trodde nog att vi var lite bättre och att det skulle lösa sig. Men det gjorde det inte. 

Allting avgörs i den sista omgången, trots att det är Tranås som har allt i egna händer. Malmslätt behöver vinna mot Bosna  och Tranås behöver förlora mot Aneby för att Maik ska ta klivet upp till trean. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!