PODD: "Tänkte mer på IFK än mig själv och familjen"

IFK Norrköpings mångårige klubbdirektör och profil Tommy Wisell, 78, gästar 25:e avsnittet av Mellan Raderna. Trots att han jobbat under tre olika decennium för klubben, känner han sig som främling ibland. "Det är inte alla gånger man kommer dit och betraktas som någon som har där att göra", säger han.

Mellan Raderna

Mellan Raderna

Foto: Privat

Fotboll2021-08-27 12:57

Bankmannen från Motala värvades till IFK Norrköping och upplevde med- och motgång under sin långa och intensiva period. 

SM-guld 1989, sparkad 2002 och ett nytt SM-guld 2015 när han åter var tillbaka och hjälpte "Peking".

I ett drygt timmes samtal i nya avsnittet av Mellan Raderna berättar Tommy Wisell om: jätteaffären Tomas Brolin, hur hans egen motion kastade om förutsättningarna fram till IFK:s SM-guld 1989, slumpen att Peter Hunts namn kom upp som ordförande och känslan att vara bortglömd.

– Det är inte alla gånger man kommer dit och betraktas som någon som har där att göra, det känns konstigt men det får man respektera att man inte är igenkänd alla gånger, säger Tommy Wisell.

Dessutom berättar Tommy Wisell om hur han riktade in sig på och att det blev ett driv att värva från just Stockholmsklubbarna, konflikterna och minnet från natten när klubbhuset brann ned.

– Jag levde med IFK Norrköping 24 timmar om dygnet, det blev aldrig några semestrar. Det var stenhårt jobb, men jag tyckte ju om det. När jag ser tillbaka på det så tänkte jag mer på IFK Norrköping än mig själv och familjen, säger Tommy Wisell.

Som hade på känn att han skulle tvingas lämna sitt klubbdirektörsjobb 2002 när IFK sladdade i den allsvenska tabellen och senare åkte ur.

– Jag kände till alla krafter som i flera år ville ha bort mig. Det var en konstig situation att jobba i och samtidigt veta att de försökte bli av med mig, säger Wisell. 

Du finner hela samtalet där poddar finns. 

Tommy Wisell.
Tommy Wisell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!