Så slutar rysaren på fredag – här är LFC-stjärnans tips

Det känns nästan som om Yuka Momiki ber om ursäkt när hon säger: ”Jag hoppas och tror att Japan vinner.”

Yuka Momiki tror på Japan i VM.

Yuka Momiki tror på Japan i VM.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2023-08-09 08:00

På fredag spelar Sverige mot Japan i VM-kvartsfinal.

En speciell match för många – och inte minst för Yuka Momiki. Landet hon bor och spelar i och gillar så skarpt – mot hemlandet.

– Jag är så laddad och förväntansfull inför den matchen. För mig känns det väldigt speciellt och jag känner flera spelare i båda lagen. Det kommer att bli så spännande, men jag hoppas och tror att Japan vinner. Det kan vara dags för VM-guld igen. Haha.

Säger 27-åriga LFC-stjärnan och skrattar gott.

Hon har gjort 40-talet landskamper och funnits med i några tidigare mästerskap, men trots starka säsonger i Sverige var det nu några år sen hon spelade i nationens tjänst. Då var sannolikt lagkompisen Saori Takarada närmare en VM-plats, men även hon ratades av förbundskaptenen Futoshi Ikeda.

– Klart att vi båda hade velat vara med, men jag gillar att titta på VM ändå. Nu har jag varit hemma i Japan och det märks att intresset ökar där, säger hon.

Frågan är om inte Japan har varit mästerskapets bästa lag så här långt med ett flertal storsegrar och en effektiv och charmig fotboll med mycket kombinationsspel. Allra vassast: skyttedrottningen Hinata Miyazawa som svarat för fem mål och är en spelare som Sverige måste stoppa.

– Jag visste att Japan hade ett bra lag, så jag är inte överraskad. Det är en bra atmosfär i båda lagen. Ni slog USA och har mycket självförtroende. Det kommer att bli svårare att göra mål på Sverige med sin tajta och starka defensiv. Alla spelare är fysiska, har fart och vet vad de ska göra.

Hur slutar det?

– 2–1 till Japan.

Då vet ni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!