Sjätte raka förlusten för Maif – tappade ny ledning

Precis som i det tidigare mötet med Vasalund så tappade Maif ledning till förlust. Efter 1–3 på Idrottsparken så har nu Maif sex raka förluster i Ettan.

Maif föll på nytt mot Vasalund. Återigen hade man också ledningen i matchen men tappade till 1-3.

Fotboll2022-08-14 18:14

Maif inledde piggt mot Vasalund och tog omgående tag i taktpinnen. Redan efter sju minuter tog hemmalaget ledning när Patric Åslund bröt in från vänster, gjorde bort ett par Vasalundsspelare och placerade in bollen lågt i Oresti Menkas vänstra hörn. Maif fortsatte sedan att dominera spelet och skapade bra målchanser.

Vasalund försökte med sitt rappa kontringsspel men Maif hade bra kontroll på händelserna fram till halvtidsvisslan. Den andra halvan av första halvlek blev mer och mer grinig och många avblåsningar hackade upp rytmen i matchen. Hemmalaget hade bud på mer men ledningen stod sig efter 45 spelade minuter.

I andra halvlek upprepade sig historien för Motalagänget när Vasalund fick in en tidig kvittering efter att David Ahlberg tappat bollen i samband med en frispark. Emil Bellander höll sig framme och kunde enkelt peta in 1-1. Vasalund förde den andra halvleken och I den 73:e minuten tog de rödklädda också ledningen när Alexandros Pantelidis kunde sätta dit 2-1 framför ett passivt hemmaförsvar.

På tilläggstid kom också 3-1 för gästerna när Emil Bellander gjorde sitt andra mål som fastställde slutresultatet som också förlängde Maifs förlustsvit till sex matcher. Maifs Valon Silka är besviken efter matchen.

– Vi var med på att de skulle göra något annorlunda i andra halvlek och det gjorde de. Vi står upp bra men tyvärr släpper vi in ett skitmål och de får energi och kan köra på det, säger han.

Maifs målvakt David Ahlberg tappar bollen. Emil Bellander höll sig framme och la in den viktiga kvitteringen för gästerna.