Skadedrabbat City föll mot Sylvia

Linköping City, med flera spelare borta, förlorade mot IF Sylvia under långfredagen med 3–2. "Mycket slarv", säger Aso Khawari.

Två mot en. Men Alexander Fioretos och William Wiktander förlorade kampen mot Marwan Baze och även hela matchen mot IF Sylvia.

Fotboll2020-04-10 18:55

– Helheten är inte bra i dag. Vi har små minuter som är godkända, säger Linköping Citys tränare Aso Khawari efter förlusten under långfredagen.
Det ska sägas att City saknade flera tongivande spelare som Jesper Beurling, Staffan Hedbäck, Lawson Sabah och Jonathan Larsson inför drabbningen mot IF Sylvia. Utgångsläget var alltså inte det bästa för City i denna match – som annars fick en galen start.

Bara efter några sekunder hamnade Adam Larsson i ett friläge för City, men ett sämre avslut hindrade hemmalaget från drömstart. Istället sköt Sylvias Niklas Söderberg in 0–1 efter fem minuters spel.
Bortaledningen höll dock bara i en minut då Adam Larsson fick revanschera sig genom att enkelt styra in 1–1 på ett inspel. I matchminut nio missade Niklas Söderberg straff för gästerna.
– Det är väldigt händelserikt från start. Inom de första tio minuterna hade vi tre solklara lägen, menar Aso Khawari.

City hade chanskavalkad med boll på mållinjen och nick i ribban vid öppet mål. Men istället var det Sylvia som gjorde 1–2 på straff genom Marwan Baze vilket stod sig i paus.

– Det blev många byten i den andra halvleken. Det gjorde att matchen blev rätt tillknäppt, säger Aso Khawari.
Ja, sista 45 var ingen höjdare. Jonatan Gren satte 1–3 i 69:e och Fredrik Alm tröstnätade slutresultatet 2–3 i 90:e.
– Vi slarvar mycket i passningsspelet och i defensiven. Vi blir för bolljagande, menar Khawari som inte ville lyfta fram någon hemmaspelare efter förlusten.

Steget efter. Linköping Citys Almir dos Santos jagar Sylvias Abdul Aziz.
Karta: Linköping Arena Fotbollsarena