Storseger för Linköping City – tog chansen

Toppkonkurrenterna darrade. Linköping City gjorde det inte. 4–0-segern mot Sollentuna gör att laget stormar in i kvalplats-racet.

Linköping City:s defensiva supersvit förlängdes till sex matcher – samtidigt som laget lyckades skapa massivt offensivt tryck.

Linköping City:s defensiva supersvit förlängdes till sex matcher – samtidigt som laget lyckades skapa massivt offensivt tryck.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2019-10-06 17:47

– En bra match. Vi har värvat spelare för att vi tror på dem och nu har de fått en frihet att använda sin skicklighet. Jag brukar bland annat säga "var glada och ha kul" innan matcherna, säger City-tränaren Khalid Neshati.

Tvåan Umeå kryssade. Trean Karlstad förlorade. Fyran, inför omgången, Sandviken kryssade.

Därmed tar Linköping City över fjärdeplats i tabellen och minskar glappet till Umeå med två poäng. Med fyra omgångar kvar att spela är City sex poäng bakom – men med klart bättre målskillnad.

– Jag har hela hösten påpekat för styrelsen att katten har nio liv... och just nu känns det som att det är vi som är katten, log Neshati.

Vad gäller matchen mot Sollentuna så stod gästande bottenlaget upp bra i inledningen och var faktiskt nära ett tidigt ledningsmål när ett skott hittade ribban bakom målvakten Michael Hartmann.

Men det var ungefär det. För efter att Leonardo de Lima gett City ledningen i den 31:a minuten, med ett distansskott, var det ren och skär klasskillnad.

Wellinton Gigante kopierade sin brassekamrat medan Adam Larsson och Michael Morais gjorde detsamma från närmre håll. De tre målen föll inom nio minuter i öppningen av andra halvlek och gjorde resterande del av matchen till en transportsträcka. Linköping City försvarade sig starkt vilket gör att laget inte har släppt in en boll på de sex senaste matcherna.

– Jättestarkt av oss. Jag är stolt över grabbarna och nu ska vi vinna allt som är kvar, så får vi se vart det räcker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!