Svajig start – nu kan City förändra

Linköping City flaggar för förändringar efter den svajiga starten i division 1. "Vi har lite att se över", säger ordföranden Tuncay Yuksel.

Tuncay Yuksel är inte nöjd med Citys första matcher.

Tuncay Yuksel är inte nöjd med Citys första matcher.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2020-07-21 21:00

Efter tunga 1–2 mot Utsikten i söndags är City åtta i tabellen, fyra poäng från kvalplats och sju poäng bakom serieledande Värnamo. 

– Vi gjorde tabbar som inte får ske på den här nivån. Det blir svårt att avancera i tabellen om vi ska ge bort mål i varenda match, säger Tuncay Yuksel besviket om helgens match.

Ni är inte nöjda med starten av serien?

– Nej, det är vi inte.

Efter nio spelade omgångar i division 1 södra väntar nu ett kortare uppehåll innan den intensiva hösten tar vid. Tuncay Yuksel utesluter inte att det kan bli förändringar runt laget, men är fåordig och vill vänta till onsdagens styrelsemöte innan han uttalar sig mer konkret.

– Vi kommer att sätta oss ned i styrelsen och diskutera vad vi behöver göra och vad vi saknar i laget. Det blir en slags inventering av truppen. När serien drar igång igen måste vi vara med från start och börja vinna matcher direkt, säger Tuncay Yuksel.

Värvningar?

– Jag vet inte, vi kanske kommer fram till att vi inte behöver det. Vi har en jäkla bred trupp och behöver få ut mer av laget och de spelare som är här. Vi tål skador och avstängningar på ett helt annat sätt än tidigare år och har ett riktigt bra lag, men vi har tagit för få poäng trots att vi spelat bra. 

Har ni råd med ytterligare nyförvärv?

– Det är inte pengar vi har idag, det handlar i så fall om att kontakta sponsorer som kan gå in med medel, säger Tuncay Yuksel.

Anfallaren Victor Sköld sågs som en prestigevärvning när han anslöt tidigare i somras, men han har inte kunnat spela speciellt mycket på grund av skada.

– Det var otur att han åkte på en mindre smäll direkt när han kom, men nu gjorde han 30 minuter i senaste matchen utan att känna något efteråt. I Victors fall är jag inte speciellt orolig, han kommer kunna spela i höst, säger Tuncay Yuksel.

Målvaktsfrågan har också varit en snackis under de nio första omgångarna. Erik van Leest har fått chansen i samtliga matcher hittills men stått för några mindre bra ingripanden. Senast mot Utsikten kostade det ett baklängesmål.

– Det har varit svajigt där, nu finns ju även Emir (Plakalo) att tillgå. Jag kan svara mer imorgon (onsdag) om vilken väg vi kommer att gå kring laget som helhet, säger Tuncay Yuksel.

Truppen har nu en veckas ledigt innan förberedelserna inför hösten drar igång. Den 9 augusti är det dags för match igen då topptippade Landskrona kommer på besök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!