Tannus lycklig lördagshjälte i ÅFF: "Himla lyft"

Under lördagen bröt ÅFF den trista inledande höstsviten med en välkommen vinst mot ett tufft Tvååker hemma på Kopparvallen.

Benjamin Tannus (med kaptensbindeln) avgjorde lördagsmatchen mot Tvååker. Arkivfoto

Benjamin Tannus (med kaptensbindeln) avgjorde lördagsmatchen mot Tvååker. Arkivfoto

Foto: Per Bergsten

Fotboll2023-08-12 21:08

ÅFF, med tre raka förluster, vände på trenden och vann inför hemmapubliken med 1–0 efter ett snyggt långskott av lagkaptenen Benjamin Tannus i minut 86.

– Det känns otroligt, framför allt med tanke på hur det har sett ut den senaste tiden. Det var ett himla lyft för hela gruppen att kunna få en 1–0 vinst med oss här, säger den lycklige matchvinnaren Benjamin Tannus efter matchen.

Det här var andra gången ÅFF har mött Tvååkers IF på två veckor. Första mötet mellan lagen var den första matchen på höstsäsongen och då förlorade ÅFF med 3–0 borta.

– Därför var det väldigt skönt att få vinna mot dem nu och jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match. Vi höll ihop det som lag så vi vinner till slut rättvist vilket jag tycker att vi ska ta med oss för det är inte lätt när man har varit i en svacka. 

Under matchens gång fanns det farliga målchanser åt båda håll, men hemmalaget var strået vassare genom nästan hela matchen och tog över spelet mer och mer desto närmare matchen kom slutsignalen.

– Det var otroligt skönt, det känns alltid lite extra härligt att avgöra så pass sent i matchen. Jag är inte heller den skarpaste målskytten i laget utan jag brukar göra mellan en och två baljor per säsong så jag tycker målet kom väldigt lägligt i dag, säger Benjamin Tannus, lördagshjälten.

I och med triumfen är ÅFF nia i tabellen med sina 22 inspelade poäng och i nästa match väntar Torn på bortagräs.

Matchhjälten Benjamin Tannus. Arkivfoto.
Matchhjälten Benjamin Tannus. Arkivfoto.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!