Tjällmograbbar var Bifs hjältar

Derby på Husbyfjöls marknad och massor av folk. Då var det Tjällmograbbar som fixade segern för Borensbergs IF.

Segergrabbar från Tjällmo. Jonathan Beganovic gjorde tre mål och Martin Ström ett mål när Borensberg vann derbyt mot Kristberg med 4–2. 350 personer kom till Bergvallen.

FOTBOLL2018-09-01 19:41

– Vi är vana att spela inför mycket publik. Det hade vi alltid i Tjällmo, säger Martin Ström och ler.

Det är numera tradition i herrfemman att Borensberg alltid möter rivalen och grannen Kristbergs IF samtidigt som det är marknad på byn. Det är en succé som håller. 218 lotter såldes av arrangören och 350 åskådare kom till matchen.

Det blev bingo för Bif när det serieledande herrlaget vann derbyt med 4–2 (2–1) och jagande Super Lambo samtidigt förlorade mot Wreta på Stångebro i Linköping. Det betyder att Bif stärker sin plats i förarsätet i tabellen, nu sex poäng före med en match mer spelad.

– En bra dag. Vinst i ett derby, mycket publik och bra läge i tabellen. Jag är väldigt nöjd med hur vi hanterar matchen, det är skönare att vinna när vi gör en bra match rakt igenom, säger Borensbergs tränare Ibrahim Beganovic.

Kristberg är i bra form och har bra spelare i målvakten Tobias Tesell, hemma igen efter en period i Kalmar AIK, och skyttekungen Conny Carlsson, 20 mål i år. Ändå kunde Bif ta fjärde raka derbysegern.

– Rättvist, erkände Tesell efter 4–2.

Bif kan dock glömma att försöka locka över Conny Carlsson om det blir spel i fyran.

– Jag skulle inte gå över om de så gick upp i allsvenskan, sade Conny och skrattade på Bergvallen.

Bifs tremålsskytt Jonathan Beganovic, uppvuxen i Tjällmo, sade:

– Ganska jämnt i början, vi hade svårt att komma i gång. Men i andra halvlek har vi bättre ork, säger anfallaren.

Målen i derbyt, Bif: Jonathan Beganovic 3 (två straffar), Martin Ström. Kif: Conny Carlsson 2.