Tungt i Rosengård efter krossen: "Jättetufft"

Tennissiffror på Camp Nou. FC Barcelona körde över Rosengård med 6–0 i Champions League – efter mål av Fridolina Rolfö. –Det var en jättetuff match, säger Mimmi Larsson och bekräftar samtidigt att hon lämnar klubben.

Fridolina Rolfö och Barcelona körde över FC Rosengård.

Fotboll2022-12-21 22:56

Redan efter en kvart stod det 2–0 till hemmalaget efter dubbla mål av Asisat Oshoala.

Rosengård, som vann SM-guld i november, hade svårt att få kontroll över matchen och det var i ärlighetens namn närmare 3–0 än 2–1. Barcelona, som gick för gruppsegern, radade upp målchanser, men 2–0 stod sig länge.

Men i den 44:e matchminuten fick spanska storklubben en frispark strax utanför straffområdet. Mapi Leon steg fram och 3–0 var ett faktum.

Mimmi Larsson lämnar klubben: "Haft bra år"

Sedan blev det bara värre för Rosengård.

Direkt i andra halvleken kom 4–0 när svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö pangade dit en boll. Minuter senare kom också 5–0 och matchen slutade till slut med en överkörning, 6–0 till Barcelona.

– Det var en jättetuff match. Barcelona är ett väldigt skickligt lag och det märktes tydligt, säger Mimmi Larsson och poängterar att publiktrycket spelade en roll:

– Det var svårt att kommunicera och höra varandra, men annars tyckte jag att det var en härlig stämning och bra tryck.

Mimmi Larsson skrev på för Rosengård 2020. Nu bekräftar hon att hon lämnar klubben.

– Jag har haft väldigt bra år här men jag ser fram emot den nya utmaningen med den nya klubben.

Supertalangen: "Det är stort"

TT: Var bär det av?

– Det är klart med en ny klubb men det är inte officiellt än så jag kan inte säga något, tyvärr.

Rosengårds supertalang Bea Sprung är inne på samma spår. Hon säger att det var en tuff men lärorik match.

– Barcelona är väldigt skickliga, säger supertalangen och förklarar känslorna efter att ha spelat Champions League på anrika Camp Nou:

– Det är stort såklart. Alla spelare drömmer om att få spela här.

Från samma grupp är även Bayern München vidare till kvartsfinal efter 2–0-seger mot Benfica.