Uträknat - men ÅFF reste sig: "Bara att gasa"

Åtvidabergs FF var uträknat - men reste sig och nu lever hoppet om nytt kontrakt. "Nu är det bara att gasa", sa Jesper Beurling.

Henrik Gustavsson tackar Jesper Beurling för stark match mot Assyriska Turabdin.

Henrik Gustavsson tackar Jesper Beurling för stark match mot Assyriska Turabdin.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-10-26 16:52

Mittfältaren pustade ut efter 95 minuters hårt jobb på Vapenvallen i Huskvarna.

Förutsättningarna var klara före avspark.

ÅFF var piskat att vinna mot Assyriska Turabdin samtidigt som Oskarshamn inte tog mer än en poäng mot Lindome.

Så blev det – till slut.

– Starkt att resa oss och kul att det lever inför sista omgången. Kryss och det hade varit över. Nu har vi chansen. Det är bara att gasa, sa Jesper Beurling efter 3–1-vinsten.

Det såg annars alltmer hopplöst ut.

Matchklockan hade just passerat 90 när speakern meddelade att det var slut mellan Lindome och Oskarshamn – och 0–0 där innebar att Assyriska Turabdin definitivt säkrat kontraktet. Han hann knappt att avsluta den meningen innan Alem Plakalo från nära håll tryckte in 2–1 och strax senare på övertid skickade också ovannämnde Beurling in 3–1 intill ena stolpen.

Det betyder att ÅFF har tre poäng och fem mål att hämta in på Oskarshamn inför avslutningen nästa lördag.

Mittenlaget Lund väntar för ÅFF, medan Oskarshamn har att möta toppjagande Utsikten.

– Förutsättningarna är väl inte jättebra, men du såg själv vad som kan hända när lag inte har så mycket att spela för. Vi kunde lika gärna ha gjort 4–1 i slutet också. Men vi har gjort det bra de senaste matcherna. Hade vi haft den här idéen och spelat på det sättet tidigare hade vi redan varit klara, sa Jesper Beurling.

Med Jesper Ny och Henrik Gustavsson som ansvariga har spelet förenklats. Rakare. Längre. 4–4–2. Ungefär samma recept som användes för att vända det utsatta läget i fjol då kontraktet räddades i sista matchen. Nu kan samma sak hända igen.

– Bedrövligt att vi ska behöva vara i det här läget. En sak om vi var varit underlägsna och inte haft en chans, sa Beurling.

Vad har senaste tränarbytet betytt?

– Mycket. Du måste se vad du är bra på. Vi har inte de bästa fotbollsspelarna, vi är inte Landskrona som kan spela ut så många lag. Nu är det enklare, mer positiv energi och högre krav på inställning. Det kanske inte är så snyggt, men alla vet vad som ska göras.

Hade du koll på läget i Oskarshamn?

– Nej. Lika bra det. Jag hörde bara speakern där i slutet. Nästa helg kan det nog bli skillnad.

Jesper Ny sa:

– Hoppet lever. Nu har vi i alla gett oss själva chansen. Eloge till spelarna för att de gjorde exakt det vi pratat om i vår slutforcering.

ÅFF-tränaren visades förresten upp på läktaren i slutet sedan han påtalat för domarna att spelet borde blåsas av när Lucas Öhrn låg skadad på planen med befarad hjärnskakning. Ytterbacken har fått smällar mot huvudet tidigare och bars nu ut på bår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!