"Världsklass på Stjärnorps anläggning"

Match på naturgräs har tvingat Linköping City till Stjärnorp för att träna. Eller tvingat och tvingat, förresten..."Det är världsklass på anläggningen", säger assisterande tränaren Jonathan Johansson.

Victor Sköld och resten av City är redo för match mot Karlskrona.

Victor Sköld och resten av City är redo för match mot Karlskrona.

Foto: Erik Winell

Fotboll2020-07-10 18:30

City reser till Blekinge för möte med söderettans jumbo Karlskrona under lördagen – en av flera bortamatcher under säsongen som spelas på naturgräs. 

– Tyvärr höll jag på att säga. Nej då, det är inte så farligt. Förra säsongen tog vi en hel del poäng på naturgräs, det passar oss rätt bra, säger Jonathan Johansson. 

Vad ska man tänka på?

– Man får inte farten gratis eftersom det inte går lika fort som på konstgräs. Vi behöver ta mer löpmeter helt enkelt, säger Jonathan Johansson.

Laget har, precis som damallsvenska Linköpings FC gjorde inför sitt möte med Vittsjö, tränat i Stjärnorp för att förbereda sig på bästa sätt. Jonathan Johansson är full av beundran för kvalitén på planerna.

– Världsklass. Hur kan man ens ha en så fin anläggning däruppe? Det har varit en jättebra vecka där vi kunnat träna på perfekt underlag i mysig miljö, säger Jonathan Johansson. 

Vad har ni fokuserat på?

– Vi har tittat på helheten och gått igenom alla spelets delar. Jag måste säga att känslan är väldigt god inför helgen, säger Jonathan Johansson.

Till matchen mot Karlskrona talar allt för att prestigeförvärvet Victor Sköld får göra debut. Anfallaren kommer från en korsbandsskada och fick ett mindre bakslag när han började träna med City på konstgräs, men den här veckan har 30-åringen kunnat köra för fullt och har inte fått några känningar.

– Om inget händer så tror och hoppas jag på att han gör debut. Det blir inga 90 minuter, vi vill matcha in honom försiktigt, säger Jonathan Johansson.

City har inga stora skadebekymmer, det handlar mest om små skavanker på vissa spelare. Trion Henrik Millbert, Fredrik Alm och Jacob Andersson testas alla sent inför match.

– Den som är längst ifrån spel i truppen just nu är "Packe" (Patrik Johansson). Men hans rehab går bra efter korsbandsskadan och vi hoppas att han kan vara med i höst, säger Jonathan Johansson.

Karlskrona är jumbo med två poäng hittills...

– Så är det. Men de är bra, ett spelskickligt lag som jobbar hårt. De har spelat ganska bra i matcherna men gjort för lite mål hittills, ungefär som oss. Det finns inga svaga lag i den här serien, vi måste vara bra för att vinna, säger Jonathan Johansson.

Alla seriematcher med Linköping City säsongen 2020 går att se på våra sajter. Lördagsmatchen startar kl 15.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!