Veteranen visar LFC vägen – på planen: "Hörs inte mest"

Bara 30 år – men ändå veteran i Linköpings FC. "Jag är inte den som hörs mest, men jag försöker visa det på planen", säger Emma Lennartsson inför lördagsmötet med Hammarby.

"Hammarby är staka i djupled och har bra kombinationer, så noggrannhet i både försvars- och anfallsspel blir viktigt", säger Emma Lennartsson inför lördagens bortamatch.

"Hammarby är staka i djupled och har bra kombinationer, så noggrannhet i både försvars- och anfallsspel blir viktigt", säger Emma Lennartsson inför lördagens bortamatch.

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Fotboll2021-10-29 19:15

De senaste åren har flera både rutinerade och meriterade spelare lämnat Linköpings FC.

Men Emma Lennartsson består.

Efter Petra Johansson är 30-åringen den i laget som varit klart längst i klubben. Redan 2013 lämnade hon Norrköping och IFK för att skriva på. Ihop med Johansson och Nilla Fischer tillför Emma Lennartsson nu viktig rutin i ett ungt LFC-lag.

– Sedan kanske jag inte är den synligaste ledaren. Jag försöker att visa det i mitt spel istället och göra mitt bästa på både träningar och matcher.

Lennartsson var med och vann SM-guld både 2016 och 2017, vilket hon är ensam om i årets trupp. Något guld har LFC dock aldrig varit nära i år. Inför de avslutande omgångarna ligger laget på åttonde plats.

– Vi utvärderar säsongen efter sista matchen. Fram tills dess fokuserar vi för fullt på matcherna som är kvar.

Vad måste till för att lyfta i tabellen nästa säsong?

– Det handlar mycket om att bygga vidare på det vi tränar på varje dag och bli bättre som lag.

Ett som är säkert är att Emma Lennartsson kommer att vara med och bidra även 2022.

– Jag har kontrakt över nästa säsong, berättar hon.

Inför säsongens sista bortamatch, mot Hammarby på Kanalplan där det ser ut att bli nästintill fullsatt, fanns frågetecken för Nilla Fischers medverkan. Backen klev backen av tisdagens landskamp med känning i vaden. Men assisterande LFC-tränaren Malin Levenstad ger lugnande besked:

– Hon är tillgänglig för spel, meddelar Levenstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!