"Vi behöver inte chansa med spelare"

6–0 mot Karlskrona släppte en hel del press från Linköping Citys axlar. "Det var en oerhört fin glädje efteråt", säger assisterande tränaren Jonathan Johansson inför mötet med Skövde.

Henrik Millbert är aktuell för spel igen.

Henrik Millbert är aktuell för spel igen.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2020-07-14 14:38

Det har varit en säsongsinledning med en del toppar, men också med några mindre bra insatser som gjort att det tippade topplaget City hamnat en bit efter serieledande Lund efter sju spelade matcher. Därför var storsegern mot jumbon Karlskrona mycket viktig.

– Fantastiskt skönt. Vi vet att vi är bra, nu fick vi ett kvitto på det också. Jag tror vi gjorde mål på varenda chans vi skapade i andra halvlek, säger Jonathan Johansson.

Det intensiva spelschemat i division 1 gör att det inte blir många dagars vila, redan under onsdagen väntar ny match, hemma mot Skövde.

– De är mer fysiskt inriktade och rakare i sitt spel, säger Jonathan Johansson.

Vad ser du för matchbild framför dig?

– Antingen kommer de att försöka störa oss högt, precis som de gjorde mot Lindome, eller också kommer de att stå lågt och vänta in oss. Om du frågar vad jag tror så tror jag att de kommer stå lågt, men vi är förberedda vad som än händer, säger Jonathan Johansson.

Henrik Millbert, Fredrik Alm och Dejan Polic fanns inte med mot Karlskrona, men alla är aktuella nu. Victor Sköld fick sina första minuter mot Karlskrona och har inte åkt på något bakslag efter sin långa skadefrånvaro.

– Vi har en bred trupp i år och behöver inte chansa med spelare. Vad gäller Victor så kommer han att få några minuter i den här matchen också, säger Jonathan Johansson.

Alla seriematcher med Linköping City säsongen 2020 går att se på våra sajter. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!