Klart är att anfallarna Edin Hamidovic och Victor Rotting inte spelar i Maif nästa år, och inte heller mittfältaren David Svensson blir kvar.

– För tvåan har vi spelare av deras kaliber i närområdet i stället, säger sportchefen Mikael Larsson.

Edin Hamidovic, Jönköpingskillen som kom från Skövde AIK och vann Maifs interna skytteliga i ettan med sex mål, säger att han själv inte fattat något beslut om nästa år. Men han har rätt att bryta sitt kontrakt om det skulle bli degradering.

– Om några dagar blir det klart vad jag ska göra, säger han.

Mohammed Abdulrahman, som lämnade Maif knäskadad i somras, återvänder inte heller till Maif och det blir ingen fortsättning med inlånade Anton Kinnander från Helsingborg.

Däremot blir Växjögrabbarna Jonathan Rehnström och Simon Wennerhag kvar och Maif vill också behålla Lucas Ohlander som har kontrakt.

– Vi vill ha in en del nytt, men vill också ha kvar en del av stommen. Ingen av de med kontrakt är till salu, klargör Mikael Larsson.

Det kan bli tre bröder Rako, Renato, André och Ivan, som tongivande i Maif i tvåan 2016.

– Det vore häftigt, säger Mikael Larsson.

Maif har några år varit intresserat av Sleipner Kutchi Moilo och är det fortsatt, även om han enligt Mikael Larsson inte är riktigt het just nu.

Ibrahim Koroma från Sierra Leone har klubblös tränat med Maif i höst, men Larsson säger att tvåan lär vara för låg nivå för honom nästa år. Han vill spela högre.

– En drömspelare och någon gång vill vi förstås ha tillbaka honom, säger Larsson om Koroma.

Maif tränade sista passet på måndagen och återupptar träningen om en månad, kring nästa månadsskifte.

Vem som leder laget då återstår att se. Det kan bli Giles Stille, men är inte säkert.

– Inom en till två veckor ska tränarfrågan vara klar, säger Mikael Larsson.