- Det är ett stort steg för mig att lämna Island, men det är måste om jag vill utvecklas som spelare. Linköping blir perfekt för mig, säger 22-åringen till Corren.

I måndags presenterades den isländska anfallsstjärnan som LFC:s senaste nyförvärv och det är med glädje i rösten som hon själv kommenterar övergången från sin isländska klubb Valur.

- Jag kände direkt att LFC passade mig. Det verkar vara en väldigt välskött klubb och i laget finns det flera duktiga spelare, säger Vidarsdottir som gjort 43 mål på 46 A-landskamper för Island.

Artikelbild
Goda vitsord

LFC-förvärvet uppvaktades av flera andra klubbar, däribland Los Angeles i den nystartade ligan i USA, men hon säger själv att hon snabbt fattade tycke för just för Linköping.

- Någon gång vill jag absolut testa på spel i USA, men där jag är nu i karriären känns det bättre att spela i Sverige. Mina landslagskompisar som redan bara spelar i den svenska ligan har bara haft gott att säga när jag pratat med dem.

Känner du till några av dina nya lagkamrater i LFC?

- Det gör jag, självklart. Jag har ju mött flera av dem med landslaget, och det är väldigt duktiga spelare.

Tuff grupp

Precis som Sverige kommer också Island att delta i sommarens EM-slutspel. Det blir en stor grej för isländsk fotboll, som sannerligen inte är bortskämd med att synas i de stora mästerskapen.

- Det ser jag verkligen fram emot, men det blir förstås väldigt tufft för oss att lyckas i slutspelet. Vi har hamnat i den svåraste gruppen, säger Vidarsdottir som får tampas med bland andra norska och tyska försvarare under EM.