Tubbe vann med 1–0 (1–0) och med sitt första mål för säsongen såg Victor Gustafsson till att serieledaren fick lämna Vifolkavallen utan poäng. Victor slog till efter en halvtimmas spel och målet blev matchens enda.

– Första halvlek var bra och då skapade vi flera bra lägen. Efter pausen fick vi inte mycket uträttat, trots medvind, sa Kent Pettersson i MAIK.

– Vi gör ingen supermatch men följer matchplanen och jobbar på normal nivå, sa Turabdins tränare Lahod Lahdo. Han var särskilt nöjd med samarbetet mellan målskytten och Maykel Chamoun.

I helgens andra match fixade Studenterna oavgjort mot Hagahöjden, 1–1. En match som präglades av hård vind och där Studenterna, med vinden i ryggen, hade en hel del boll och chanser i första halvlek. Sedan, efter paus, tog Haga över.

– Oavgjort kändes nog ganska rättvist till slut. De tryckte på en del i slutet och hade väl någon boll i stolpen, men annars gjorde vi det bra, sa Stefan Blomqvist, tränare i Studenterna, som på grund av spelarbrist fick spela 25 minuter och hann då med en assist till Dennis Gerzics kvittering.

Mål, Studenterna: Dennis Gerzic.