Den stora frågan inför testkvällen var om Candevi, på sitt livs första stavhoppsträning, skulle kunna åstadkomma ett godkänt och lyckat hopp.
Det var en befogad fråga eftersom det här är en av de svåraste idrotterna att utöva. Åtminstone i friidrott.
Svaret blev: Ja!
Efter 40 minuters övande utan matta och utan ribba fick Candevi göra ett sorts examensprov, med en så kallad mjuk ribba.
Det revs en del, men när ribban kom upp på 1.40 klarade Candevi. Linköpingstjejen höjde upp till 1.60 och klarade på nytt.
1.60 är den lägsta höjden man måste klara för att få poäng på ett lag-SM.
Candevi var uppenbart lycklig över bedriften.
– Jag klarade det, jag kom upp på staven. Jag är nog envis. Det här är mer fysiskt än vad man tänker sig. Efter bara tre hopp så känns det i kroppen, säger testpiloten.
Med på testet vid Candevis sida fanns LGIF:s tränare och förre mångkampare Gunnar Östholm som kom sexa i SM i stavhopp 1984 med ett hopp på 4.22. Det är fortfarande klubbrekordet utomhus.
Klubbrekordet inomhus har satts av LGIF:s 15-åring William Nestor som vann ungdoms-SM i vintras på 4.25. Nu siktar han vidare mot ungdoms-EM i Italien om ett och ett halvt år.
Stavhoppet i Sverige har fått ett lyft genom Armand Duplantis framgångar. Dock är det fortsatt en smal gren. I LGIF finns tre aktiva hoppare.
Öst medias testserie, som kan ses på corren.se och mvt.se, har tidigare innehållit test av klättring, vattenpolo, ishockey (målvakt), skridsko, bandy, pickleball, MMA och fäktning.
Har ni förslag på vad testpatrullen Candevi/Bollius ska ge sig på nästa gång är ni välkomna med förslag