Hammarby vann division 1-matchen i Sjöstadshallen i Stockholm på lördagen, med siffrorna 4–3 (0–0, 3–1, 0–2, 1–0). Det gav två poäng till jumbon och bara en poäng till åttondeplacerade Linköping.

Förlusten var förstås en missräkning för Linköpingslaget, även om FBC bara kunde mönstra tolv spelare sedan ett helt gäng var upptaget av spel i distriktslags-SM.

– Vi var för långsamma i starten, samtidigt som Hammarby har förbättrat sig. Vi spelade bra till slut, men det tog för lång tid att börja göra det, säger FBC-tränaren Antti Vartiainen.

Linköping hade en stark tredjeperiod, men kom inte då mer än i kapp i målprotokollet. Sedan avgjorde Hammarby i sudden.

– Frustrerande att vi inte tar vara på chanserna, vi kunde gjort fem-sex mål i tredje perioden. Men hela laget får ta på sig förlusten, säger Antti Vartiainen.

FBC spelar nästa gång, den 20 januari, mot Älvsjö borta i Stockholm. Då blir det möte med ett topplag.

– Jag tror att vi kände press nu mot Hammarby. Det behöver vi inte känna mot Älvsjö, då kan vi vara avslappnade, säger Antti Vartiainen.

Målen, ordinarie tid, andra perioden: 1–0 Rasmus Stark, 1–1 Max Johnson, 2–1 Joel Sund, 3–1 Staffan Santesson. Tredje perioden: 3–2 Niclas Jakauby, 3–3 Felix Forslund. Förlängning: 4–3 John Karlsson.

Publik: 110.