Halvtidsanalys - och ranking av de tio snyggaste målen

Säsongen går fort när man har roligt. Halva futsalens grundserie är redan spelad. Vi summerar den första halvan, lag för lag, och rankar de tio snyggaste målen hittills. Se TV-inslaget längst ner i artikeln.

Länets lag har halvtid i serien. Vi blickar bakåt och framåt inför helgens matcher på sajterna.

Länets lag har halvtid i serien. Vi blickar bakåt och framåt inför helgens matcher på sajterna.

Foto: Östmedia

Futsal2022-12-09 09:00
undefined
Paul Chamouns Ektorp har förlorat två matcher.

Ektorp Futsal-klubb:

Facit så här långt: Fem segrar, två förluster.

Bästa målskytt: Ignatius Malki, tolv mål.

Analys: Ektorps största fiende är dem själva. När högsta växeln är i är de nästan omöjliga att möta. Men när man slappnar av och slarvar går man på minor. Just inställningen gjorde att man förlorade mot Kalmar United på bortaplan med 1-3. Det må väl vara, Kalmar är ju en toppkonkurrent. Men minan i Rågsved senast (2-3) är desto värre. Förlusten gjorde att man tappade serieledningen. Kan man ta tillbaka den? Ja, halva serien återstår ju och man ska dessutom möta United på hemmaplan. Men utrymmet för slarv och misstag är nu borta. En sak till: Att Ignatius Malki skulle bli nyttig för Ektorp var en självklarhet. Men att han redan mäktat med tolv fullträffar var det nog få som trodde. Och vilka mål sen! Se två av dem i slutet av artikeln.

undefined
Charbel Hanna har hittat målet den här säsongen.

Motala Futsal:

Facit så här långt: Fyra segrar, ett kryss och två förluster.

Bästa målskytt: Charbel Hanna, tio mål.

Analys: Nykomlingen har ju häng på topplagen! MFK har kommit in och förgyllt serien i sina snygga, lila tröjor. Man rivstardade genom att slå självaste Kalmar United borta med 6-3. Nu ligger det Borens IK-influerade laget trea i serien. Charbel Hanna (tvåa i skytteligan) och Isuf Krusnici (trea i skytteligan) är ständiga hot. Och i målet har Rasmus Karlsson stundtals briljerat. Ska möta både Kalmar United (vi sänder den i helgen) och Ektorp på hemmaplan när serien vänder. Hur mycket kan nykomlingen skaka om innan serien är färdigspelad? Det ska bli ruggigt intressant att följa. 

undefined
Sami Skhiris Linköping är en positiv överraskning.

Linköping Futsal:

Facit så här långt: Två segrar, fem förluster.

Bästa målskytt: Blend Ali Osman, åtta mål.

Analys: Här snackar vi ännu en pigg nykomling som har imponerat på mig. Man har visserligen bara vunnit två matcher men poängen borde ha varit fler. Man tappade en 4-0-ledning mot Rågsved. Man tappade 2-0 (borde ha varit 3-0, innan vändningen kom) mot Motala. Man höll 3-3 länge mot Ektorp. Och man hade 3-0 hemma mot Kalmar United. En utvisad målvakt (hårt dömt) ställde till det och serieledarna vände och vann. Summa summarum: Inget lag går säkert mot Linköping. En rolig och direkt futsal spelar de också. Blend Ali Osman är alltid värt inloggningen på sajten. Och spana gärna in Azad Eliassys sulfinter. 

undefined
Så här ser läget ut efter att halva serien är spelad.
undefined
Svärtinge måljublar.

Svärtinge:

Facit så här långt: En seger och tre förluster. Ligger femma i tabellen.

Bästa målskytt: Emilia Stjerna, Linnea Pettersson och Tilde Björkdahl på två mål vardera.

Analys: Svärtingetjejerna har hamnat i lite av ett ingenmansland i serien. Eftersom både Ektorp och Orust har dragit sig ur riskerar man inte att trilla ur längre. Och upp till det andra strecket är höjden förmodligen lite väl hög. Rosengård och Gais är för tuffa. Men positivt för SSK är att man har hållit hyfsat jämna steg med topplagen är man mött dem. En redan bred trupp får tillskott i form av Sara Hjelm och Victoria Lind efter jul. Då kan siktet ställas på att sluta topp tre eller fyra. För att sedan bygga vidare på den unga truppen under kommande säsonger.

undefined
Två lag har utgått i Svärtinges serie.
undefined
Gabi Morads Dribbla sladdar i serien.

Dribbla United:

Facit så här långt: Tre segrar, två kryss, två förluster.

Bästa målskytt: Abdullahi Abdiqaardir Ahmed, sex mål.

Analys: Dribbla United bytte serie - och bytte verklighet. Dels var lagen i den västra serien okända för Motalalaget och dels var kvalitén jämnare. Inga slagpåsar här inte. Inga enkla matcher så långt ögat når. Läxan de har lärt sig är att slappnar man av så blir man straffad. Dribbla har fördelen av att man nu vet mer om lagen, när serien vänder och man möter dem för andra gången. Det är fem poäng upp till serieledning. En omöjlighet att vinna serien? Nej, inte enligt Gabi Morad. Inte i den här serien där alla lagen kan slå alla. Lär sig Dribbla av läxorna och inte tummar på defensiven kan våren blir rolig. Man har dessutom fått in Granit Hana och Valon Silka nyligen. Och fler nyförvärv kan vara på väg. 

undefined
Tabell

Missa inte: Till helgen fortsätter vi att fylla sajterna med futsal. Vi börjar redan på fredagen med Fotbollsnatta i Motala. Sedan väntar tre matcher på två dagar: Motala-Kalmar United, Linköping-Rågsved och Katrineholm-Ektorp. Tar Motala dubbeln mot Kalmar? Tar Linköping revansch mot Rågsved? Åker Ektorp på ännu en mina?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!