Prestigeseger i cupen: "Brukar vara hetsigt"

Det var fullständig Motala-dominans när Mantorp Futsal Cup avgjordes i helgen. "Vi har planerat upp för det här året", sa Gabi Morad efter segern med sitt Dribbla United.

Jonathan Green var ständigt på språng för Rosa Laget, som dock inte hittade en vinnande väg i finalen.

Jonathan Green var ständigt på språng för Rosa Laget, som dock inte hittade en vinnande väg i finalen.

Foto: David Eidhammer

Futsal2019-11-30 21:12

När 18 lag till slut hade kokats ner till fyra semifinalister på lördagskvällen så var Mjölby Södra det enda laget utan anknytning till Motala. IFK Motalas rosa lag var dock för starka där, och avancerade till finalen via en säker 2–0-seger.

– Vi började lite knackigt, men växte in i det genom turneringens gång. Både kvarts- och semifinalen gick ganska enkelt, konstaterade Jonathan Green.

Arrangören Mantorp kom till spel med två olika lag, där båda åkte ut redan i gruppspelet.

Det gjorde inte Dribbla United som gick rent under hela turneringen. Segern i semifinalen mot Boren (2–1) var extra speciell för Gabi Morad som besegrade sitt eget utomhuslag.

– Det är ett bra lag med bra killar, så det var dubbla känslor. Utanför planen är vi fortfarande bröder, skrattade Morad.

Finalen skulle bli en riktig godbit där känslorna verkligen var utanför tröjorna hos de båda lagen under de 2x10 minuterna i Klämman Arena.

– Det brukar vara lite hetsigt och mycket fysiska dueller när vi möts. Så det är väl någonting mellan oss, sa Green.

Dribbla United tog ledningen genom Gabriel Lahdo och när Almin Masii utökad till 2–0 efter den korta pausvilan var det avgjort. Rosa Laget plockade målvakten på slutet, men lyckades inte forcera in en reducering.

– Det är alltid kul att vinna. Vi är en liten förening och lite extra pengar till lagkassan hjälper oss jättemycket. Nu ser vi fram emot ICA-cupen kommande helg, avslutar Gabi Morad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!